Tungbilkontroller det siste døgnet

Overlast, vinglete kjøring, kø ved Bastø.... og nisseluer

En av flere dårlige bremseskiver som sto på hengeren på et rumensk vogntog stoppet på Svinesund.
En av flere dårlige bremseskiver som sto på hengeren på et rumensk vogntog stoppet på Svinesund. Foto: En av flere dårlige bremseskiver som sto på hengeren på et rumensk vogntog stoppet på Svinesund.
Sist oppdatert

En kjapp kikk på nyhetsbildet det siste døgnet gir man så mangt.

På Jessheim er en norsk bil i skrivende stund nettopp stoppet. Den hadde 48% mer last enn tillatt og 2,6 tonn i overlast på bakaksel. Det ble anmeldelse.

Mens det på Svinesund i går kveld ble stanset et rumensk vogntog. Der fant man først flere dårlige bremseskiver på hengeren, før man så at hele vogntoget kun hadde sommerdekk - og ingen kjettinger. Det vanket gebyr og kjøreforbud til forholdene ble utbedret.

Lokalavisen Sarpsborg Arbeiderblad hadde forøvrig i går ettermiddag en notis om en yrkessjåfør på et litauisk vogntog som kjørte vinglete på E6. Ved Storebaug ble han stanset av politiet som fikk klokkeklar forklaring av sjåføren: Den vinglete kjøringen skyldes bruk av bærbar pc under kjøringen.

Det ble muntlig pålegg fra politiet. Denne reaksjonen vekker forøvrig en del forbauselse på sosiale medier, der mange hevder at reaksjonen nok ville vært annerledes om de selv hadde blitt stanset.

I går ettermiddag ble det også stanset en varebil på Jessheim. Han hadde overlast, men manglet til gjengjeld bremser og forsikring.

Vestpå melder vegvesenet om 22 kontrollerte tungbiler ved Kjøs. Det ble seks gebyr for dårlig vinterutrustning. Tre manglet bombrikka og fikk sine 8000 kroner hver i gebyr for dette.

… og ja. Det er glatte veier og vogntog venter på bilberging over det ganske land. Dessuten er det tekniske problemer med Bastø-ferga og dette medfører mye ekstra kø.

Ellers er det en forhåpentligvis en god dag for lastebilfolket. At flere sjåfører på sosiale medier viser bilder av at de har trukket på seg nisselua denne første dagen i desember setter vi på den trivelige kontoen i så måte.

Denne norske karen hadde 2,6 tonn i overlast på bakakselen
Denne norske karen hadde 2,6 tonn i overlast på bakakselen Foto: Statens vegvesen

Denne saken ble første gang publisert 01/12 2015, og sist oppdatert 06/04 2017