Tyrkisk bråstopp på Haukelifjell

En uke senere står fortsatt den ødelagte trekkvognen og en fortvilet sjåfør fast i Odda.

Både Odda og Eidfjord bilberging måtte rykke ut for å få det havarerte kjøretøyet på veien igjen.
Både Odda og Eidfjord bilberging måtte rykke ut for å få det havarerte kjøretøyet på veien igjen. Foto: Thord Paulsen
Publisert

Den 11. oktober kjørte et tyrkisk vogntog utfor E134 på Haukelifjell.

Vogntoget var skodd i henhold til kravene. På den glatte veien, like øst for Haukelitunnelen gikk det likevel galt for den tyrkiske sjåføren. Han fikk sleng på den tomme kapelltrallen, mistet kontrollen, og stoppet med fronten mot en stein.

Både Odda og Eidfjord bilberging måtte rykke ut for å få det havarerte kjøretøyet på veien igjen.

Godhjertet bilberger

- Pappa, jeg syns så synd på ham! Hvorfor kan han ikke være med hjem til oss å overnatte? Dette var spørsmålet bilberger Thord Paulsen fikk av sin egen sønn etter bergingen.

Med hjelp av sønnens oversettelse-app på mobiltelefon tilbød Thord sjåføren å bli med hjem, men sjåføren ville klare seg selv.

- Han var veldig lei seg, og virket som om han var redd for sjefens reaksjon. Det var en gråtende sjåfør som satt igjen i en bil som ikke var kjørbar, og ikke hadde fungerende varmeapparat. Jeg synes det er rart at det tyrkiske firmaet ikke tar vare på ham. Det er jævla spesielt, sier Thord til Tungt.no.

Løsningen ble innkvartering i et bygg Thord disponerer i Røldal. Her bodde sjåføren i 3 netter, før trekkvognen og sjåføren ble slept til Odda.

Heldigvis ble det bare materielle skader.
Heldigvis ble det bare materielle skader. Foto: Thord Paulsen

Blir ikke reparert

Planen var at trekkvognen skulle repareres, men det viste seg at skadene var for omfattende.

- Bilen er rammeskjev, oljekjøleren på girkassen er nesten knust, samt at radiatoren en ødelagt. Denne bilen har ingenting på veien igjen å gjøre, sier Thord.

Etter det Tungt kjenner til, skal det tyrkiske selskapets advokater ha presset på for å få satt trekkvognen i kjørbar stand. De ønsket at den skulle kunne kjøre for egen maskin til Göteborg for videre reparasjoner der.

Henter bilen selv

Etter at sjåføren nå har bodd flere netter utenfor verkstedet i Odda, har nå det tyrkiske selskapet kommet opp med en løsning. De sender en ny trekkvogn, og har plan om å frakte den ødelagte bilen ut av landet på kapelltrallen.