Den unge, kvinnelige sjåføren brydde seg ikke om at politiet tok lappen

At politiet tok førerkortet, brydde hun seg ikke om. Nå er både hun og hennes to hunder ivaretatt av politiet.

Sjåføren valgte å ikke stoppe for kontroll. Selv hevdet hun at hun trodde at hun ikke trengte det ettersom hun tidligere var stoppet. Foto: Statens vegvesen
Sjåføren valgte å ikke stoppe for kontroll. Selv hevdet hun at hun trodde at hun ikke trengte det ettersom hun tidligere var stoppet. Foto: Statens vegvesen
Sist oppdatert

Det var sent mandag kveld at en tyskregistrert semi ikke stoppet for kontroll på Seljestad. Vegvesenet hentet transporten tilbake og var neppe forberedt på hva som møter dem.

Ut kommer sjåføren, en ung kvinne fra Tyskland med to hunder. Hun forklarer at hun noen timer i forveien var stoppet i kontroll på Haljem utenfor Bergen og at hun derfor ikke trodde at hun trengte å stoppe igjen. Lasten var fisk fra Brekke i Sogn.

Kontrollen avdekker grove brudd på kjøre- og hviletid. Det er også kjørt mye uten sjåførkort for å forsøke å skjule brudd på kjøre- og hviletiden. Kontrollen avdekker flere døgnhviler ned mot 5 timer. Det er også kjørt 7,5 time uten stopp.

Førerkortet kunne hun ikke vise, det hadde blitt borte i kontrollen på Haljem, forklarte hun.

Dro fra plassen uten førerkort

Dermed kontaktet kontrollørene sine kollegaer ved Bergen trafikkstasjon. Der kom en annen historie frem. De hadde nemlig også avdekket grove brudd på kjøre- og hviletiden. Dermed ble det anmeldelse og politiet ble kontaktet. Etter at politiet kom og avhørte sjåføren, ble det tatt beslag i førerkortet og den kvinnelige sjåføren fikk beskjed om å stå på plassen til politiet kommer tilbake.

Det valgte hun å ikke gjøre. I stedet satte hun seg inn i førersetet og kjørte videre - uten å ha med seg førerkortet.

- Sjåfører med slike grove brudd, er en stor fare for trafikksikkerheten. Det forteller Dag Rykkje ved Voss trafikkstasjon i en kommentar. Politiet i Odda jobber videre med saken og både sjåføren og hennes to hunder er nå ivaretatt av politiet.

Denne saken ble første gang publisert 23/05 2017, og sist oppdatert 24/05 2017