Var akkurat EU-godkjent – så ble den stoppet i kontroll...

– Verkstedet får høre fra Statens vegvesen.

Draget på tilhengeren hadde omfattende rustskader, til tross for at den var EU-godkjent for kort tid siden... Foto: Statens vegvesen.
Draget på tilhengeren hadde omfattende rustskader, til tross for at den var EU-godkjent for kort tid siden... Foto: Statens vegvesen.
Publisert

– Kontrollørene våre la merke til at det var veldig mye rust rundt draget på tilhengeren. Det ga grunn til mistanke – og en nærmere kontroll. Den avdekket at draget på tilhengeren hadde så store rustskader at det var fare for brudd, noe som kan få fatale konsekvenser ute i trafikken. Tilhengeren ble derfor avskiltet på stedet, forteller Geir Thomas Finstad, fagleder ved Utekontroll Hedmark.

Ikke oppstått i etterkant...

Hans team har denne uken hatt tungtransportkontroll på riksvei 3, ved Husum kontrollstasjon i Hedmark. Det som gjør saken med denne tilhengeren ekstra alvorlig, er at den ble EU-godkjent så sent som i slutten av oktober i år.

– Denne feilen har nok ikke oppstått i etterkant av kontrollen. Saken er sendt til vår tilsynsavdeling som kommer til å følge opp verkstedet som har gjort dette, forteller Finstad.

Draget var altså så opprustet at det kunne ha brukket i stykker.

– En diger henger som løper av sted på egenhånd kan være livsfarlig og forårsake store skader. Denne har naturligvis ikke noe ute på veien å gjøre. Hengeren måtte stå igjen etter kontrollen, så må den fraktes med bergingsbil eller annet tungt kjøretøy til verksted for reparasjon, forteller Finstad.

I samme kontroll ble to førere for øvrig anmeldt for grove kjøre- og hviletidsbrudd.

Denne saken sto først å lese på broom.no