VBG med skråstilt underkjøringshinder

Ideen er ikke ny, men denne løsningen er godkjent - og er bedre ved tipping.

VBG lanserer nytt underkjøringshinder.
VBG lanserer nytt underkjøringshinder. Foto: VBG
Sist oppdatert

Ifølge VBG har det så langt ikke vært mulig å få et typegodkjent underkjøringshinder bak med en skrå profil.

– Det har manglet en løsning som både matcher den nåværende byggingskulturen og som gjør typegodkjenning mulig med alle fordelene det gir.

Det er stor etterspørsel blant transportfirmaer og byggere etter sertifiserte produkter som gir økt sikkerhet og lett kan godkjennes ved både førstegangstilsyn og periodiske tilsyn, sier Gunnar Nyvaller fra VBG i en pressemelding.

De lanserer nå en ny serie med det klingende navnet UDSP. Forkortelsen står for Underrun Diamond Steel Profil og serien har optimale dimensjoner etter EU-kravene til mål for underkjøringshindre. I praksis betyr det at underkjøringshinderet sett fra siden har en skrå, diamantformet profil.

Fordelen i forhold til en plan flate er at fremmedelementer enkelt vil skli av ved tipping - noe som vil redusere risikoen for spredning av mikroorganismer og smitte.

Går gjennom kontrollen

– Ideen er ikke ny, og en rekke konstruksjoner har allerede denne egenskapen. Forskjellen er at denne løsningen er testet, godkjent og sertifisert både i henhold til nasjonal lovgivning og EU-reglene for typegodkjennelse. Dermed kan man være helt trygg både når man kjører til ettersyn og rundt i trafikken, og når man eventuelt stoppes for kontroll, avslutter Gunnar Nyvaller.

Denne saken ble første gang publisert 21/10 2015, og sist oppdatert 06/04 2017