Vegvesenet stenger kjøretøytjenester i flere dager

40 år gammelt system skal fornyes. Rammer prøveskilt, salgsmeldinger, omregistreringsavgift, omregistreringer eller avregistreringer.

I perioden 25.-28. april blir det nedetid for alle kjøretøytjenester hos Statens vegvesen.
I perioden 25.-28. april blir det nedetid for alle kjøretøytjenester hos Statens vegvesen. Foto: Statsbygg
Publisert Oppdatert

Årsaken er omlegging til nytt motorvognregister. Data om 11 millioner kjøretøy skal over fra gammelt til nytt system.

Stengingen vil berøre brukerne både trafikkstasjon og på vegvesen.no, og gjelder både ny- og bruktbilsalg.

- Vi beklager at vi er nødt til å stenge tilgangen til tjenestene såpass lenge. Det er et 40 år gammelt system som skal fornyes, samtidig som vi skal installere og teste nye løsninger, sier Erik Johannessen i Statens vegvesen.

Siden heller ikke de ansatte på trafikkstasjonene har tilgang til kjøretøytjenestene i nedeperioden, vil mange trafikkstasjoner holde stengt.

OBS! Førerkorttjenestene vil fungere som normalt, både på vegvesen.no og på trafikkstasjon. Også kjøretøyopplysninger vil fungere som normalt på vegvesen.no.

- Har du sendt eller mottatt en elektronisk salgsmelding bør du sørge for å få denne godkjent så raskt som mulig og senest i løpet av 24. april, hvis ikke kan den løpe over fristen på 10 dager, oppfordrer vegvesenet.

- Dersom fristen er overgått når systemene går opp igjen vil du måtte starte eierskiftet på nytt. For å slippe dobbeltarbeid, anbefaler vi begge parter å gå inn på vegvesen.no og godkjenne i dag, sier Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen.

8 av 10 som leverer salgsmelding, gjør det allerede på nett

Viktige endringer fra 29. april!

Fra 29. april betaler du omregistreringsavgiften direkte til Skatteetaten ved å bruke Statens vegvesens digitale selvbetjeningsløsninger. Det blir ikke lenger mulig å betale avgiften på en trafikkstasjon.

-Det raskeste er å betale omregistreringsavgiften direkte på vegvesen.no/omregistrering. Da kan du samtidig skrive ut et midlertidig vognkort og ta bilen i bruk med en gang, så fremt du også har forsikringen i orden, sier Lars Normann Leivseth Johansen i Skatteetaten.