Smartblanderen

Snart tid for saltlake igjen

Smartblanderen er et mobilt blandeverk for saltlake. Kapasiteten er det ingenting å si på.

Smartblanderen kan produsere 13 000 liter på en halvtime. Kjetil Møn (t.v.) og Geir Hamre er spent på markedet. Foto Frode Tellevik
Smartblanderen kan produsere 13 000 liter på en halvtime. Kjetil Møn (t.v.) og Geir Hamre er spent på markedet. Foto Frode Tellevik
Publisert

Kjetil Møn og Geir Hamre viste frem produktet på Transportmesse Vest og har stor tro på potensialet, etter at fire gründere fra to selskaper har utviklet Smartblanderen og etablert selskapet Smartcontainer.

Smartblanderen mikser saltlake og har en kapasitet på opptil 30 000 liter, alt ettersom hvor mye vann man klarer å tilføre. - Den er optimal hvis man i tillegg kan bruke sjøvann. Da får man jo også noen prosent saltvann gratis, forklarer Møn.

Containeren kan graves ned i bakken, slik at man kan tippe salt direkte fra lastebil. To lass er det plass til og så er det bare å tilføre mengder med vann.

Hele blandeverket er bygget på en krokcontainer for å være så mobilt som mulig.

- Blanderen kan stå og gå for seg selv og trenger ikke tilsyn hele tiden. Konseptet er at et rør i bunnen høytrykksspyler saltet før laken går videre til et ferdigkammer og pumpes over til en lagertank. Man kan også pumpe blandingen direkte på bil. Den leverer 13 000 liter på en halvtime, sier Kjetil Møn, som snart skal levere fire blandere til.

Bare å tectylbehandle bilen godt i år også, altså.