32-33 meter ut på E6 til lunsj i dag

Schenker AS vil som første logistikkselskap i Norge kjøre vogntog med en lengde på 33 meter på offentlig vei

Dette skjer på mandag 23.sept. kl. 12.00. DUO2 vil kjøre strekningen Alnabru-Lillestrøm.
Dette skjer på mandag 23.sept. kl. 12.00. DUO2 vil kjøre strekningen Alnabru-Lillestrøm. Foto: Schenker
Publisert Oppdatert

- Vi har nylig fått godkjennelse fra Vegdirektoratet for denne første turen, opplyser markeds- og kommunikasjonssjef Nils Petter Buer i Schenker AS.

Selskapet er fortsatt i søknadsfasen for testkjøring med 32 meters vogntog med en kapasitet på 80 tonn.

- Vi har meget god erfaring med 25,25 meters vogntog gjennom flere år. Samtidig er 32 meters vogntog er allerede i bruk i Finland, og det har blitt testet i Sverige med svært gode resultater. Disse erfaringene vil vi ta med oss når vi nå introduserer denne typen vogntog i Norge.

Schenker ønsker å benytte bilen på E6/E18 på sentrale Østlandet inkl. tilførselsveier til aktuelle terminaler hvor det går betydelige godsmengder i dag, senere også ned til Agder når E18 er ferdigbygd. De mener det er svært gode veier og trafikale forhold som tilsier bruk av denne kjøretøykombinasjonen.

DUO 2 er miljøvennlig på den måten at lastekapasiteten 100% høyere enn en vanlig semitrailer. En testordning innebærer dispensasjon fra gjeldene regelverk når det gjelder vektfordeling og lengde på kjøretøyene.

Men den første turen har altså avgang fra Schenkers terminal på Alnabru mandag 23. september kl 12.00. Turen går til Lillestrøm og Norges Varemesse.