Velkommen til vår 10. USA tur!

Herved lar vi deg vite at vi har åpnet for vår 10. tur til lastebilenes land USA. I hvert fall om lange snuter rett foran frontvinduet skal ligge til grunn for denne erklæring. Men først og fremst; sanser du IKKE amerikanske lastebiler, opp til seks filer i hver kjøreretning, særdeles hyggelige amerikanere, god og smakfull mat, countrymusikk, sosialt samvær med likesinnede og annet vi andre gleder oss til hvert eneste år – ikke les videre!

På TMs leserturer er det alltid hyggelig, og mange nye vennskap oppstår.
På TMs leserturer er det alltid hyggelig, og mange nye vennskap oppstår.
Publisert Oppdatert
God mat og fete lastebiler!
God mat og fete lastebiler!
Vakre snutebiler på Mid-America Trucking Show.
Vakre snutebiler på Mid-America Trucking Show.
Magisk!
Magisk!

Er du imidlertid motsatt sammenskrudd, som oss som lager tur over there for 10. gang, og gleder som som vi ikke har gjort siden forrige tur & og turene før der. Og at du kanskje i tillegg aldri vært i USA, tror at du i tillegg kan "slite" deg igjennom et par dager på amerikas største transporthappening Mid-America Trucking Show i Louisville/Kentucky.

Ja så kan det høres ut som du passer inn sammen med 50 likesinnede som forlater OSL Gardermoen onsdag 18. mars 2015 i halvtitiden på formiddagen.

Med hjemkomst søndag 29. mars - samme år - for ordens skyld.

Om vi skal feire, siden det er vår 10. tur? Neida, for vi feirer hver gang, vi! Når kabalen går opp mht. til booking av fly til og fra og ikke minst i USA. For å reise med en så stor gruppe som vi er, på relativt små innenlandske fly (noe er faktisk smått i USA), samtidig som prisen skal være til å leve med.

Og ikke minst ved bruk av samme flyselskap, et must dersom f.eks. bagasje skulle bli borte. Samt det faktum at amerikanerne selv legger beslag på nesten hele kapasiteten før og etter påskehøytiden. Er momenter som gjør at hver tur styres etter hvordan denne j... fly-kabalen går opp, enten vi måtte ønske oss det ene eller andre.

Og mens vi på våre egne breddegrader forbinder påske med Kvikk Lunsj, måke hyttetak eller evt. ta en utepils for de av oss som bor syd for Nidarosdomen. Så medfører amerikanernes forhold til religion at de flytter seg mye rundt i forbindelse med påsketider, herav og ikke minst via disse j.... små innenriksflyene... Så har vi også avslørt det eneste du vil klø deg litt i hodet av der borte, som for oss ikke er helt "wooow USA;" disse uendelig store kirkene over alt.

Vel, vi kjører bare fordi dem, kan være med en kald Bud i hånda der vi nyter utsikten gjennom bussvinduet. Så frykt ikke for at du kommer hjem som religiøs. Ei heller går særlig du ned i vekt på turen, bare så det er nevnt.

Turbusser i USA. Da disse ikke er som turbusser på våre breddegrader hva luksus angår, puster vi lettet ut over å se at noen av de absolutt første påmeldte for 2015-turen var våre reiseveteraner Arvid Olsen og Gunnar Skilbred. Hvor begge - men ikke samtidig - har et slags "skift-system" som vi foran i bussen ikke har klart å knekke koden på. Ved at de sørger for at dassdøra bakerst i bussen ikke spretter opp når bruskjøter passeres i 120 km/t. Dvs. den spretter opp, men Arvid eller Gunnar sørger altså lynraskt og samvittighetsfullt for å lukke den.

I skrivende stund har vi drøyt to håndfuller med ledige plasser. Har du ikke lest om våre USA turer kan du gjøre det her hvor du selvfølgelig også kan melde deg på.

Hvor bor DU? De av dere som bor med flyplassene Stavanger, Bergen, Trondheim og Sandefjord som din lokale flyplass, kan om ønskelig reise direkte fra disse norske flyplasser til/fra Amsterdam.

Dere møter da resten av gruppen på flyplassen i Amsterdam. Således slipper dere å fly via Oslo/Gardermoen, mer forklaring om dette når du er inne og bestiller tur.

Under 2015 turen er vi innom de fire statene Tennessee, Kentucky, Iowa og Georgia. Vi overnatter 2 dager i Memphis, 6 i Nashville og 2 i Louisville. Men se ikke bort i fra at vi er så barnslige at vi tar en liten ekstra sving rundt Memphis, både for å krysse elven Mississippi og for å også komme innom statene Mississippi og Arkansas slik at vi totalt sett er innom seks stater.

Noe du lurer på? Linda hos vår faste samarbeidspartner Expert Reiser AS, er opprinnelig bergenser, men forstår deg uansett hva du måtte lure på. Eller prøv arrangøransvarlig Bjørn i TransportMagasinet.

I USA har de noen litt underlige regler. For eksempel må man være 21 år for å kjøpe og å nyte alkohol. Videre kommer en del av bespisningene og det sosiale samværet til å foregå på steder der man må være 21 år for å komme inn.
Her fra omvisningen hos Jack Daniels. Enkelte var mer opptatt av lastebilen som losset, enn hvordan Jack Daniels ble produsert.
Her fra omvisningen hos Jack Daniels. Enkelte var mer opptatt av lastebilen som losset, enn hvordan Jack Daniels ble produsert.