Tangvik inn i Veøy

Orkangerbedriften Tangvik AS blir fra 23. oktober del av Veøy-konsernet.

Tangvik har vokst kraftig - og nå tilfører de Veøy kraft..
Tangvik har vokst kraftig - og nå tilfører de Veøy kraft.. Foto: Tangviks hjemmeside
Publisert

NÆRINGSLIV: Tangvik AS, som tidligere het Tangvik Transport - og før det igjen Tangvik Transport & Co - har hatt sterk vekst de siste årene.

Selskapet har derfor følt behov for tilknytning til en større organisasjon for både å konsolidere og utvikle bedriften videre, opplyses det i en felles pressemelding med Veøy.

- Vi har vært på søken etter en strategisk partner, sier daglig leder og eier Roald Tangvik. De har derfor undertegnet avtale om at Veøy AS overtar 100 prosent av aksjene i Tangvik AS med virkning fra 23.10.20.

Selskapet skal fortsatt drives fra samme sted på Orkanger. Roald Tangvik skal fortsette som daglig leder. Veøy AS vil bli representert i styret i selskapet og det vil umiddelbart bli økt driftsmessig samarbeid mellom partene.

Ifølge meldingen har Arne Langseth i Veøy over tid hatt dialog med styreleder Cato Olsen i Tangvik AS om mulig samarbeid, og føler med dette at Trøndelag blir satt skikkelig på kartet i Veøy-sammenheng.

- Det er naturlig at Veøy sin allerede etablerte avdeling i Trondheim vil bli koblet nært sammen med Tangvik, og at man ser at det åpner seg store driftsmessige muligheter gjennom denne overtakelsen. Dette gir oss direkte tilgang til et godt etablert nettverk, samt synergier videre på allerede etablerte trafikker til/fra Møre, Østlandet og lokalt i Trøndelag, sier Langseth.

Lars Elling Bjåstad, konsernsjef i Veøy, opplyser at dette er i tråd med målsetting om å tilby gode nettverk og sikre lokal kunnskap.

- Kjøpet av aksjene i Tangvik AS kompletterer dette i Trøndelag. Med dette har vi fått styrket Veøy sin posisjon som et godt transport-alternativ i enda større del av landet, mener Bjåstad.

- Tangvik AS er et veldrevet og lønnsomt selskap med søkelys på å drifte til det beste for kunden, og dette samsvarer godt med Veøy-konsernet sine målsettinger om å være nær kunden, være best, og i tillegg lønnsomme.