Lidenskap satt i system

Morten Vatland og Svein-Ove Arnesen lanserer sin tredje bok om norsk transporthistorie. Bilene vi får servert denne gang har fortsatt skiltene på.

Vårmønstring i bokform. Svein-Ove Arnesen (bildet) og Morten Vatland gir ut sin tredje veteranlastebilbok. Foto: Frode Tellevik
Vårmønstring i bokform. Svein-Ove Arnesen (bildet) og Morten Vatland gir ut sin tredje veteranlastebilbok. Foto: Frode Tellevik
Sist oppdatert

OBS! Leserne gjøres oppmerksomme på at Svein-Ove Arnesen til daglig er ansatt som redaksjonell medarbeider i Fagmedia AS, som utgir blant annet TransportMagasinet, Tungt.no og flere titler. Arbeidet med den etter hvert omfattende serien veteranlastebilbøker er imidlertid hans private prosjekt, sammen med Morten Vatland.

BOK NUMMER 3

- Denne boken handler om lastebilene som slapp unna ryddeaksjonenen rundt årtusenskiftet, da forlatte veteranbiler ble sendt til opphugging på grunn av de høye stålprisene, smiler Svein-Ove.

Han smiler fordi han vet at det heldigvis fortsatt er mange er mange av dem der ute. Så mange faktisk, at duoen Vetland-Arnesen allerede nå lover en fjerde bok våren 2019.

Morten Vatland (t.v.) har økt arbeidsmengden til Statens vegvesen. Arkivfoto: Frode Tellevik.
Morten Vatland (t.v.) har økt arbeidsmengden til Statens vegvesen. Arkivfoto: Frode Tellevik.

Bildene er større, teksten mer utfyllende

Boken vi nå sitter med i hendene er annerledes fra de to foregående. På en god måte. En ting er at bilene det skrives om fortsatt er å se der ute på veiene våre i sommerhalvåret. Det skaper mer nærhet til innholdet. I tillegg er bildematerialet bedre.

- Denne boken er nok også den som har krevd mest arbeid, skriver Morten Vatland i forordet.

Han har gått mer i dybden denne gangen. Noe som igjen har økt arbeidsmengden til mange kontoransatte hos Statens vegvesen landet rundt, som har vært i kjeller og på loft for å finne dokumenter rogalendingen har etterspurt.

Bildene denne gangen, er sylskarpe, noe som gir en følelse av kvalitet. Når i tillegg Volvo F12 og Scania 143 har fått rikelig med plass, kjenner vi som var aktive bak rattet på 90-tallet også at vår historie er representert. Forøvrig er de fleste modeller og bilmerker inkludert også denne gang.

To kunnige herrer

Vatland sin formidable kunnskap, blandet med Arnesens funderende skråblikk på norsk lastebiltransports historie har slik vi ser det resultert i nok en innertier for oss lastebilinteresserte. Likte du de forrige vil du garantert like denne.

Duoen bak Veteranlastebilboka har tatt enda et steg på stigen denne gangen.

Smakebiter fra boka kommer i TransportMagasinet utover vinteren. Abonner her!