Fra Büssing til Regent!

FRA BÜSSING TIL REGENT!

Veteranlastebilen nr. 2 2017 er spekket med nostalgi, enten man liker gamle bilder, lastebilhistorie eller strøkne restaureringer.

Publisert

Påsken er her og tradisjonen tro kaster nordmenn seg over påskekrim, både på TV og i bokform. Men skulle du trenge et lite pusterom fra skumle, bloddryppende krimhistorier så har vi en anbefaling – Veteranlastebilen.

Årets andre utgave kan tilby 76 sider fulle av transportnostalgi. Vi kan nevne Helge Dahls utrolig flotte Scania-Vabis Regent, en lastebil han begynte å restaurere for 30 år siden. Eller hva med å lese om historien til tyske Büssing, produsenten som begynte med underliggende motor allerede på 30-tallet.

Vi har også besøkt Holen Transport på Midtskogberget og sett på den utrolige samlingen med veteranlastebiler. Visste du forresten at Mercedes-Benz´ legendariske «strek-8» personbil også ble bygget som pickup? Eller vet du hvordan vedgassgeneratorene som var i bruk på kjøretøy under krigen fungerte?

Dette, og mye, mye mer kan du lese om i Veteranlastebilen nr. 2, 2017. Og har du ikke allerede bladet finnes det til salgs i velassorterte utsalgssteder der godt lesestoff kan kjøpes.

Du finner også et godt tilbud på abonnement her.

God fornøyelse og God Påske!

Mercedes-Benz «strek-8» ble bygget som pickup i Argentina. Les historien i Veteranlastebilen. 
Foto: Fredrik Saugstad
Mercedes-Benz «strek-8» ble bygget som pickup i Argentina. Les historien i Veteranlastebilen. Foto: Fredrik Saugstad