23948sdkhjf

Postkort fra nord

Da årets Vognmannen var avsluttet i Tresfjord, etter tidenes oppmøte, stakk denne gjengen i vei nordover. Nå har de vært i Harstad.

Førstereisgutt, Knut Foss, melder om en fantastisk reise, sammen med veteranene som i flere år har dratt på tur sammen i sommerhalvåret. Bak rattet finner vi kjente navn som Øyvind Jensen, Åge Widme, Helge Skjåk og Arild Båtberget. Vi skal heller ikke glemme Knuts beifahrer på turen, legenden Ingebrigt Wangensten Gjerde, bedre kjent som Didde.

Det skulle ikke stå på erfaring og kompetanse underveis.

Bilparken besto denne gang av en Magirus-Deutz 310 D, en Scania LS 76, to LS 110 og til slutt Widmes Volvo F89, fordelt på årstall fra 1968 til 1976.

På vei nordover tok reisefølget den vakre kystveien fra Namsos til Bodø, før de tok ferje over Vestfjorden til Lofoten. Det meldes om en rekke besøk hos venner og bekjente på vei oppover, med mimring og vafler til kaffen.

- Første stopp var hos Karsten Tomren i Tomrefjord, der det ble frokost sammen med to store veteraner fra langtransporten på Møre, Kakken og Arne Monstad. Senere traff vi Einar Bolkan og gjengen på Scaniakantina i Namsos, forteller Knut.

Nå er de fremme ved målet i Harstad og tar fatt på den lange veien hjem igjen. Bedre går det ikke an å ha det...

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156