Snart kan dette kravet forsvinne

Kanskje mange slipper med skrekken fremover.

Sist oppdatert


Mange sjåførers store frykt er at sertifikatet skal utløpe med mer enn ett år.

Dersom tunge klasser er utløpt med mer enn ett år, stilles det i dag krav om at søkeren må bestå en ny praktisk prøve (oppkjøring) før klassene kan fornyes.

Nå vil Statens vegvesen fjerne dette kravet, slik at helseattest blir det eneste vilkåret for fornyelse av tunge klasser.

Dette vil gjelde også dersom klassene er utløpt med mer enn ett år, sier Synnøve Vebostad ved førerkortkontoret i Statens vegvesen.

Innlevering av helseattest er en forutsetning for fornyelse av førerkort i tunge klasser. Dette er tilstrekkelig også for førerkortklasser utløpt med mer enn ett år.

- Grunnen til at vi ønsker å endre dette er at vi mener at kravet i dag er for strengt i forhold til resten av førerkortregelverket. Ny oppkjøring for denne gruppen gir i seg selv ikke bedre trafikksikkerhet, sier Vebostad. De sender nå forslaget ut på høring med frist til 15. mars 2018.

Forleden besøkte TransportMagasinet Morris Thomassen i Alta som opplevde nettopp dette. Historien om hvordan han måtte kjøre opp på nytt som åttiåring attpåtil med en sensor som han selv hadde opplært kan du lese i TM som er på vei ut i hyllene nå.

Tegn et abonnement her.

Denne saken ble første gang publisert 15/12 2017, og sist oppdatert 19/12 2017