Vinterveiens helter

TV-serier om lastebilyrket er populært. I høst kommer denne storproduksjonen.

Det er lenge siden vi først fikk nyss om den nye serien. I høst ser vi den endelig på skjermen.
Det er lenge siden vi først fikk nyss om den nye serien. I høst ser vi den endelig på skjermen. Foto: Youtube
Sist oppdatert

Utenlandske tv-selskaper har i en årrekke produsert ulike reality-serier om lastebiler. Mest kjent er kanskje «Ice Road Truckers» som tar for seg sjåfører som krysser islagte sjøer i Canada og Alaska. Serien har gått sammenhengende siden juni 2007 og vært en stor suksess.

Også her hjemme har vi etterhvert stiftet bekjentskap med serier som «Brøyt i vei» og «Melkeveien.» Førstnevnte serie var også en så stor suksess at NRK drar igang med en ny sesong som vises neste år.

Denne gangen er det National Geographic Channel som slår på stortromma i kanalens første egenproduksjon der vi møter norske bilbergere som jobber under tøffe forhold.

Filmteamet har fulgt bergere på E134 over Haukeli og Rv7 over Hardangervidda i over en måned under forrige vintersesong. I tillegg har de vært nordover. De traff riktig vinter, for å si det slik. Det kom mer snø i løpet av denne måneden enn det gjør på en hel normalvinter.

Enkelte av klippene fra teaseren trekker vi kjensel på. Her ser vi blant annet klipp fra den mye omtalte «Bilbergersaken» i Nordland der bergingsbilen til Arnt Ove Brattbakk i Mosjøen ble dratt utfor skrenten av en litauisk semitrailer.

Serien heter "Vinterveiens helter" og vises på tv i høst. Ifølge FoxTv sendes første episode 31. august klokken 22.00, men allerede nå kan du se en teaser i vinduet under. Kanskje er det noen du drar kjensel på?

Og kanskje burde serien rulle avskrekkende på storskjerm ved alle grenseoverganger i vinter?

Video

Denne saken ble første gang publisert 05/08 2015, og sist oppdatert 06/04 2017