Kjørte utfor i Trøndelag, så fortsatte han mot Oslo for å reparere - i mørket uten lys

Vlantana-bil stanset skadet, og omtrent uten lys i kontroll torsdag kveld.

Kjørte ut i Trøndelag, men ville ikke reparere lokalt. Dermed fortsatte ferden sørover slik. Foto: Statens vegvesen.
Kjørte ut i Trøndelag, men ville ikke reparere lokalt. Dermed fortsatte ferden sørover slik. Foto: Statens vegvesen.
Sist oppdatert

Torsdag kveld var det flere som meldte på sosiale medier at de hadde møtt en trekkvogn fra Vlantana Norge uten lys i fronten.

Trekkvogna var på vei fra Trøndelag og nedover riksvei 3 og manglet helt lys på venstre side, mens lysene på høyre side pekte rett ut i grøften. I fronten hadde sjåføren hengt opp en varseltrekant.

Fredag morgen bekrefter Statens vegvesen at de har stanset en trekkvogn med disse manglene på riksvei 3 ved Svingen i Hedmark.

- Ja, jeg er glad det ikke skjedde noe alvorlig galt på veien i går, forteller fagleder i utekontrollen Hedmark, Geir Thomas Finstad til tungt.no. Kjøretøy som er i så dårlig forfatning er en direkte trussel mot trafikksikkerheten.

Den litauiske sjåføren skal ha kjørt ut i Trøndelag og var først innom et lokalt verksted. De ønsket ikke å slippe bilen før skadene var reparert, men sjåføren valgte allikevel å fortsette ferden sydover for å komme til selskapets eget verksted for å utbedre skadene.

Sjåføren ble anmeldt og den norskregistrerte trekkvogna står nå avskiltet på kontrollplassen.

Bedrift i kraftig vekst

Vlantana Norge er nå blant de aller største aktørene på norske veier. Fra 2015 til 2016 har de økt omsetningen fra 119 millioner kroner til 193 millioner kroner - en omsetningsvekst på hele 62% i løpet av ett år. Vlantanas norske ansikt utad, Mantas Dicas, er på ferie og det har foreløpig ikke lykkes tungt.no å få en kommentar fra selskapet.