23948sdkhjf

Tidenes Vognmannen i Tresfjord!

Det store veterantreffet Vognmannen arrangeres for første gang på Nordvestlandet. 213 kjøretøy er påmeldt.

Vognmannen, i regi av Transporthistorisk Forening, arrangeres hvert eneste år og går på rundgang i Norge. Men annethvert år går det av stabelen i forbindelse med Veterandagene på Magnor.

Vognmannen 2019 arrangeres neste helg, og stedet er Tresfjord på Nordvestlandet.

Det er første gang Vognmannen blir arrangert på Nordvestlandet, og det er 213 påmeldte nyttekjøretøy, noe som er ny påmeldingsrekord.

Treffet finner sted på Tresfjord Hestesenter.

Det er Storfjorden Automobil klubb (SAK) som har fått oppgaven å arrangere Vognmannen av Transporthistorisk Forening. Klubben samarbeider med ulike lag og foreninger i Tresfjorden for å få til et best mulig treff for alle som kommer.

I tillegg til selve treffet der alle kjøretøyene står utstilt, skal det også gjennomføres et veterankjøretøyløp i området.

Starten går lørdag klokka elleve fra Tresfjord sentrum med en runde rundt bygda, før kursen settes mot Vestnes, videre mot Tomrefjorden, deretter rundt Nerås.

Så går turen tilbake mot Vestnes sentrum, før turen går mot Skorgen via Brastastranda, og til slutt er det målpassering i Tresfjorden.

For den ivrige er det bare å rigge seg til langs ruta og oppleve transporthistorie i bevegelse!

Du kan lese reportasje fra Vognmannen 2019 i Veteranlastebilen nr. 6. Har du ikke allerede abonnement kan du bestille det HER.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.112