Volkswagen+Navistar?

Navistar trenger motorhjelp og VW trenger et brohode i USA.

Ryktene om et samarbeid er ikke helt nye, men nå er trolig tiden inne. Wall Street Journal melder at VW vil betale 16 dollar pr. Navistar-aksje.
Ryktene om et samarbeid er ikke helt nye, men nå er trolig tiden inne. Wall Street Journal melder at VW vil betale 16 dollar pr. Navistar-aksje.
Sist oppdatert

Volkswagen skal levere motorer til Navistar mot å få tilgang på en andel av eierskapet i det amerikanske selskapet. Det er Reuters som melder dette på morgenkvisten tirsdag.

Nå har Reuters tidligere bommet litt med sine sikre kilder i lastebilverden. I fjor spekulerte de i et Scania-salg etter VWs utslippsskandale.

Les også: VW har gigantlån som skal betales neste år. Klarer de ikke det, må de selge et varemerke eller to.

Men tyskerne pleier å ha orden i sysakene og det er da som oftest hold i opplysningene. Et samarbeid mellom VW og Navistar er også langt fra usannsynlig.

VW, som eier både MAN og Scania, trenger et brohode på det amerikanske markedet. Selv om VW riktignok er stor i Brasil, selger de svært lite i USA.

Volvo er på sin side tilstedeværende med sitt eget merke, samt Mack og Daimler eier markedslederen Freighliner.

Også The Wall Street Journal omtaler saken og skriver at VW planlegger å betale omkring 200 millioner dollar for omkring 17% av aksjene i Navistar.

Helt ferske er forøvrig ikke Navistar med europeerne. I 2008 leverte MAN motorer som byggesett til Navistar.

Selv om VW har store regninger å betale etter utslippskandalen, er prisen på Navistars aksjer lavere enn på lenge. De siste fem årene har markedsverdien sunket med 80% etter at de selv har slitt med å holde tritt med strengere amerikanske utslippskrav.

Denne saken ble første gang publisert 06/09 2016, og sist oppdatert 06/04 2017