Volvo starter produksjonen igjen

Fabrikkene til Volvo Trucks i Sverige og Belgia har vært stengt siden midten av mars. – Vi åpner opp i takt med utviklingen i markedet, sier Bjørn-Inge Haugan i Volvo Norge.

Volvo Trucks gjenåpner fabrikkene i Sverige og Belgia.
Volvo Trucks gjenåpner fabrikkene i Sverige og Belgia. Foto: Volvo
Publisert Oppdatert
Bjørn-Inge Haugan
Bjørn-Inge Haugan

PRODUKSJON: Det er flere drivere som vil komme til å styre takten på hvor raskt fabrikkene vil komme opp i normal drift.

Ordrebok, tilgjengelighet på deler og lokale reguleringer knyttet til sosial distanse for å hindre spredning av Korona-viruset, er viktige faktorer som spiller inn. Det opplyser Bjørn-Inge Haugan, kommunikasjons- og markedsdirektør i Volvo Norge AS.

- I løpet av den tiden vi har hatt denne korona-situasjonen, har vi greid å holde alle våre verksted opp og i normal drift i hele verden, og også i Norge, sier Haugan. Fabrikkene derimot, opplevde utfordringer i leveransekjeden, noe som førte til at vi måtte stanse produksjonen.

Volvo Trucks vil fortsatt ha fokus på å sikre leveranser og deletilgjengelighet for sine verksted i Norge, slik at de til enhver tid er i stand til å opprettholde kapasitet til å reparerer biler som kommer inn på verkstedene.

- Lastebilsjåfører, mekanikere og transportselskap har gjort en heroisk jobb under denne krisen, og det er vår jobb å sikre at de til enhver tid får den bistanden de trenger for å holde kjøretøyene i drift, påpeker Haugan.

Det viktigste for Volvo er å holde verkstedene åpne - så lastebiltransport kan går så uhindret som mulig
Det viktigste for Volvo er å holde verkstedene åpne - så lastebiltransport kan går så uhindret som mulig Foto: Volvo