Volvo størst i lastebilnorge

Og Wist Last & Buss AS kan med litt kreativitet defineres som den største private aktøren i volvonorge.

Wist Last & BussAS og AB er Nordens største private Volvo-forhandler. Her representert ved ett av utallige trivelige overleveringsbilder på bedriftens facebook-side.
Wist Last & BussAS og AB er Nordens største private Volvo-forhandler. Her representert ved ett av utallige trivelige overleveringsbilder på bedriftens facebook-side.
Sist oppdatert

KORREKSJONER: I gårsdagen sak med utgangspunkt i Norsk Scanias pene resultater, kom vi i sammenlikningsgrunnlaget med Volvo i skade for å utelate Wist Last & Buss AS i oppstillingen.

Det kan vi bare beklage. LES DEN OPPDATERTE SAKEN HER

Og med den korreksjonen endres samtidig antydningen om hvem som er "størst" av merkene i lastebilnorge. Nå er uansett ikke en slik rangering av spesielt vitenskapelig karakter, men rett skal være rett:

Når vi summerer omsetningen av selskapene som selger, server og reparerer Volvo (og Renault) i Norge - inkludert den pene milliarden som Wist Last & Buss står for - da passerer vi 5 milliarder kroner. Og da, som Volvo Norge opplyser i tillegg, inkluderes ikke verdiene av Volvo Buss og Volvo Penta i summene for Volvo Norge.

Hvilket kort sagt betyr at Volvo/Renault-systemet kan rangeres som større enn Norsk Scania AS sine 4,8 milliarder.

Samtidig er Wist Last & Buss et morsomt konsern i nordisk lastebilsammenheng. Med svensk eierskap gjennom AB Persson Invest og "tvillingselskapet" Wist Last & Buss AB med omtrent like stor omsetning i Sverige, er Wist er nemlig den største private Volvo-forhandleren i Norden.

AB Persson Invest høres kanskje litt hvitsnipp ut, men er et familieselskap med utgangspunkt i at familien startet som Volvo-forhandler i 1932.