Snart: Volvo powered by Samsung

Volvo Trucks ser ut til å ta en Harley-Davidson LiveWire med stor batteriavtale.

Jon Winding-Sørensen in action i Gøteborg. Verdenslansering av elektrisk FL fra Volvo. Arkivfoto: Haakon Førde
Jon Winding-Sørensen in action i Gøteborg. Verdenslansering av elektrisk FL fra Volvo. Arkivfoto: Haakon Førde
Sist oppdatert

Batterihverdagen ser ut til å nærme seg også lastebilbransjen, om ikke med stormskritt så likevel stadig mer påtrengende.

Og det gir jo helt klart helt nye aktører på drivlinjefronten.

Harley-D satser visstnok også på Samsung-drift.
Harley-D satser visstnok også på Samsung-drift. Foto: HD

Sør-koreanske Samsung er allerede helt i verdenstoppen på batteri. Som kuriosa kan vi nevne at nylig lanserte Harley-Davidson LiveWire - merkets først elektriske motorsykkel - er utstyrt med Samsung batteri.

Nylig ble det også kjent at Volvo Group har inngått allianse med Samsung SDI om å utvikle batterier til Volvo Trucks.

Her på Tungt har vi tidligere dekket lanseringen av Volvos elektriske versjoner av FL og FE, som etter planen nå skal være i alminnelig kommersielt salg. Og med den nye avtalen er det alle grunn til å tro at tilbudet snart utvides til flere utgaver.

Om vi oppfatter meldingen riktig, kommer Samsung til å utvikle battericeller og moduler, som deretter skal settes sammen og monteres av Volvo Trucks.

Volvo Trucks har dessuten tidligere sagt at de deler teknologiutviklingen i hele volvo-gruppen, som jo også omfatter svære Volvo CE, anleggsmaskindivisjonen, som også har tydelige elektriske ambisjoner (og gamle Samsung-relasjoner - KLIKK HER) . Samsung-avtalen har altså store potensialer.

Men det er også verdt å nevne at den forlengst fraskilte personbildivisjonen Volvo Car Group på sin side har inngått avtaler med Samsungs koreanske konkurrent LG Chem og kinesiske CATL.

Og Volvo personbiler eies som kjent av kinesiske Geely - som igjen har en solid aksjepost i Volvo Group...