Drypp fra Seljord

Volvo snutedyr på 'skun i dag!

Flott vær og kjempeforhold i Seljord. Og allerede tett med folk.

Volvo VNL760 er et uimotståelig trekkplaster - men bare ett av mange slike plaster her i dag.
Volvo VNL760 er et uimotståelig trekkplaster - men bare ett av mange slike plaster her i dag. Foto: Fredrik Saugstad

Denne VNLen, en bil som som ble lansert i Viginia i USA for to år siden, er den første av sitt slag i Norge.

- Bilen kjørte jeg opp fra Gøteborg ene og alene for Dyrskun, sier Inge Nyberg på standen. Han er salgssjef for Telemark i Volmax. Det er demosenteret i Gøteborg som eier bilen.

Nyberg kan fortelle at han ikke fikk tatt seg en eneste kaffe underveis, hver bidige gang han stoppet ble han omringet av nysgjerrige sjåfører. På Mosseferga kom han ikke opp til jafeen en gang.

- Den er faktisk veldig god å kjøre, skryter Inge Nyberg, med Ishift og den gromme følelsen det gir å sitte bak en snute. Bilen er en pusher med hele 610 cm akselavstand.

VNL 760 Exceed er det fulle amerikanske navnet på bilen, som blant annet indikerer at den har turbocompound-systemet som først er lansert her hjemme i sommer (gir mer moment). Tallet 760 forteller om størrelsen på hytten - som forøvrig også finnes i den enda større 780-versjonen.

- Helst på høyde med dagens FH er den likevel ikke, mener han, blant annet er støydempingen langt fra like god.

- Er det mulig å få en slik til Norge?

- Tja, det er vel kanskje ikke helt umulig, men med den sykt lange akselavstanden får du jo ikke brukt den til noe fornuftig. Litt trøbbel kan det jo også bli med 12-voltsanlegg, tror Nyberg. I tollpapirene er er bilens verdi angitt til 160.000 dollar...

- Den skal dessverre ned igjen på søndag, men jeg tror det er krefter som jobber for at vi skal få den til messa på Lillestrøm i slutten av måneden også, avslutter Nyberg.

Foto: Fredrik Saugstad
Foto: Fredrik Saugstad