Sties-Volvoen

Sties Termo-Transport, bare navnet setter følelsene i sving hos transportinteresserte. Derfor var det ekstra moro å få mønstre på som sjåfør på denne F12ern, som faktisk er registrert på Sties Termo-Transport AS. Signingsferden gikk fra Møre til Oslo.

Sties-vogntoget kan du oppleve «live» på Veteranlastebilens Nostalgi-torg på Transport & Logistikk 2019 på Norges Varemesse, 26. til 28. september.
Sties-vogntoget kan du oppleve «live» på Veteranlastebilens Nostalgi-torg på Transport & Logistikk 2019 på Norges Varemesse, 26. til 28. september. Foto: og video, Tormod Magelssen
Sist oppdatert

Nå mener sikkert "original-politiet" at det er feil å bygge opp en Sties-bil på noe som egentlig ikke har vært i Sties, men akkurat denne de nå har laget en Sties-versjon av var opprinnelig bestilt av Arne Pedersen Transport. Og da både Sties Termo-Transport og Arne Pedersen Transport ble kjøpt av Kosmos i 1986, føler Røvig og Gurigard at slektskapet er tilstede i lastebilen.

Da Leif Røvik og Stein Erik Gurigard satte i gang med dette prosjektet regnet de med at firmanavnet Sties Termo-Transport var i Brings eie, men det skulle vise seg at navnet var ledig.

Dermed var de ikke snauere enn at de etablerte Sties Termo-Transport AS på nytt! Øystein Stie ble informert om det, og hadde ingen innvendinger. I tillegg har de to også sikret seg domenenavnet www.sties.no.

Volvoen de to har satt i stand fant de til salgs på nettet. Da sto den i Setesdalen som planbil. Den hadde bare gått ca. 450.000 kilometer siden ny, og var derfor i god teknisk stand. Men da de tok av påbygget fant de litt rust, så det ble en sjau på det, før bilen ble fraktet til Vämlands Lastbilskonsult i Sverige for lakkering.

En termobil må jo ha påbygg, og de to lette med lys og lykte etter et tidsriktig skap. De som dukket opp hadde ymse bakgrunn som lagerskur etc. og tidens tann hadde satt sine tydelige spor. Det ville bli så dyrt å restaurere at de i stedet bestemte seg for å bygge nytt.

Bussbygg tok på seg oppdraget. De fant "gamle" hengsler og beslag på lageret, andre detaljer lagde de på nytt så de skulle se riktige. Resultatet har blitt veldig bra, og Leif og Stein Erik berømmer Bussbygg for bidraget for å få ferdig lastebilen.

-Vi snakker om å sette bilen i trafikk og ta noen turer på utlandet. Derfor er bilen registrert med tanke på dette og da måtte vi også montere underkjøringshinder. Ellers er vi ikke helt ferdige. Vi skal gjøre litt innvendig, videre skal frontfanger sjekkes opp.

Vi har heller ingen henger til bilen, den som henger etter nå har vi fått låne av Espeland Transport. Men vi er fornøyd, ikke minst når vi ser all oppmerksomheten bilen får, avslutter Leif Røvik og Stein Erik Gurigard.

Les hele saken i Veteranlastebilen nr. 6. BLADET SELGES KUN I ABONNEMENT - KLIKK HER

Sties-vogntoget kan du oppleve «live» på Veteranlastebilens Nostalgi-torg på Transport & Logistikk 2019 på Norges Varemesse, 26. til 28. september.

Denne saken ble første gang publisert 10/08 2019, og sist oppdatert 12/08 2019