VW har lagt inn bud på US snutebil

Rettere sagt, den VW-eide lastebilgruppen Traton, her innunder Scania og MAN, har bedt om å få kjøpe resten av aksjene i gedigne og 118 år gamle Navistar.

Navistar kan spore sin fødsel til det amerikanske bondelandet i de glade årene på begynnelsen av 1900-tallet
Navistar kan spore sin fødsel til det amerikanske bondelandet i de glade årene på begynnelsen av 1900-tallet Foto: Navistar
Sist oppdatert

Navistar har røtter tilbake til 1902, den gang to produsenter av innhøstingsmateriell slo seg sammen og ble International Harvester Company.

De første årene var jordbruk i fokus, før selskapet etterhvert vokste inn i både transport og forsvarssektor. Og i 1986 oppsto navnet Navistar.

Siden 2017 har VW Bus & Truck, nå Traton, eid rundt 17 prosent av aksjene. Og selskapet endte i 2019 med en omsetning på over 11 milliarder US dollar.

Nå 30. januar i 2020 ble det klart at Traton har lagt inn bud på resten av aksjeporteføljen. Budet ligger på 35 dollar per aksje.

Budet har visstnok sendte Navistar-aksjene i taket, og skulle tilbudet bli akseptert, kan våre venner i Scania og MAN for alvor skryte av en snutebilfetter "over there".

Wiki har en fin oppsummering av merkets lange og tidvis turbulente historie HER.