Waldemar rykker opp i Volvo-konsernet

I neste måned tiltrer Waldemar André Christensen stillingen som Vice President Truck Sales & Offering for Volvo Trucks Europe, og forlater stillingen som administrerende direktør i Volvo Norge AS.

Waldemar André Christensen er på vei inn i ledergruppen i Volvo Trucks Europe. Arkivfoto: Svein-Ove Arnesen
Waldemar André Christensen er på vei inn i ledergruppen i Volvo Trucks Europe. Arkivfoto: Svein-Ove Arnesen
Publisert

– Det er vemodig å forlate Volvo Norge, men jeg har hatt mange fine og spennenende år, og ser nå fram til nye og utfordrende oppgaver, sier Waldemar.

Waldemar begynte i Volvo tilbake i 2011, da som produktsjef. Derfra gikk han raskt gradene via salgssjef for storkunder, salgsdirektør Volvo- og Renault Trucks, før han i april 2016 overtok permanent som administrerende direktør, med ansvar for både Volvo og Renault merkevarene i det Norske markedet.

Rett inn i ledergruppen i Volvo Trucks Europe

Waldemar går inn i ledergruppen i Volvo Trucks Europe, og vil rapportere til Heléne Mellquist, som tiltrådte stillingen som SVP Volvo Trucks Europe tidligere i år.

– Waldemar vil bli en viktig ressurs i min ledergruppe, sier Heléne Mellqvist. Han har i flere år vist glimrende resultater for Volvo Norge, og tar med seg markedskunnskap, kundeerfaring og mye energi, som trengs for å ta større markedsandeler i Europa.

I sin nye rolle blir Waldemar kommersielt ansvarlig for alt salg av Volvo lastebiler i Europa, som er Volvo Trucks sitt desidert viktigste salgsområde.

I påvente av rekrutering av ny daglig leder for Volvo Norge, vil Karstein Ahlin, som i dag er direktør servicemarked, tre inn i rollen som fungerende administrerende direktør.