23948sdkhjf

Colin Stuarts Peterbilt:: "Working Class"

Denne utrolige lastebilen har ikke bare rullet mer enn tre millioner kilometer. Den har også blitt �?kjendis�? på CD-en og i musikkvideoen til countrystjernen Leland Martin.

På de store lastebilshowene i USA er det en utrolig blanding av lastebiler som stilles ut. Noen er patinerte veteranlastebiler, noen er rene showbiler som fraktes fra sted til sted på tilhengere, mens atter andre er arbeidsbiler som ruller på landeveiene i rene transportoppdrag på hverdagen, men som framstår som rene showbiler på helgene.

Og det er nettopp den sistnevnte kategorien som imponerer oss mest. Bare tenk på all jobb som legges ned for å holde disse lastebilene rene og pene, samtidig som de er "det daglige brødet" for eierne sine. Bilen vi presenterer her hører definitivt med til denne kategorien.

Med peis

Colin Stuarts lastebil er en 1984 Peterbilt 359 med en ekstra stor sleeper, nærmere bestemt de som heter 120" Aero 1 Sleeper. Mellom rammevangene under snuta befinner det seg en Cat-motor med betegnelsen 3406, koplet til en usynkronisert Fuller gearkasse. På amerikansk vis er det selvsagt snakk om en tandembil med luftfjæring.

Hestemotiver

Den lekre lastebilen har flotte hestemotiver rundt om på sleeperen, bakveggen er høyglanspolert, og på toppen av sleeperen sitter en liten snerten vinge med roterende varsellys på toppen. Legg også merke til matchende solskjerm i front av sleeperen, samme som sitter over frontruta.

Innvendig er det eik og skinn som gjelder på interiørsiden. På gulvet er det eikeparkett som gjelder, men det mest utrolige er vel peisen som er montert i et hjørne av sleeperen. Og den virker!

Stjerne i musikkvideo

At "Working Class" virkelig blir lagt merke til er det ingen tvil om. På en lastebilmesse i Iowa kom Colin i prat med countrystjernen Leland Martin, som er en stor stjerne blant amerikanske lastebilsjåfører. Han lurte på om han kunne få et bilde av Martin ved siden av lastebilen sin.

Det førte til at Leland Martin kalte sin neste plate "Working Class" og benyttet Colins lastebil både som bilde på coveret, og i musikkvideoen. Se youtube-vidoen under.

Litt av et arbeidsjern

At bilen har fått navnet "Working Class" er ingen tilfeldighet. Da vi tok disse bildene hadde lastebilen rullet 1.974.342 miles, noe som konvertert til kilometer skulle bli utrolige 3.158.947 km. Snakk om arbeidsjern!

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08