Helt om dagen – helt om natten

Det føles langt mellom solskinnshistoriene for tiden. Men de er der.

En haug med gammelt gress? Nei - det var visst ikke det...
En haug med gammelt gress? Nei - det var visst ikke det... Foto: Per Jostein Simensen
Sist oppdatert

Dette er historien om Per Jostein Simensen fra Tynset. Denne natten kjørte han sin faste rute nordover mot Kristiansund.

Scaniaen fra Skedsmo Bud & Vare AS rundet en slakk høyresving ved Tingvoll, da sjåføren måtte svinge utenom noe som lå i det høyre hjulsporet.

Det så ut som en haug med gammelt gress, men magefølelsen tilsa at det var noe annet. Per Jostein bremset ned og bestemte seg for å sjekke. Han rygget tilbake.

Per Jostein Simensen fikk en venn for livet her om natten.
Per Jostein Simensen fikk en venn for livet her om natten. Foto: privat

– Da jeg oppdaget at det var et dyr, var min første tanke at det var en påkjørt hjort. Jeg så at dyret var fuktig og i mørket trodde jeg det var blod, sier yrkessjåføren.

Han gikk nærmere. Den brune pelsen begynte å bevege på seg. Per Jostein så nå at det var en kalv. Skjelvende, utmattet og våt lå den der, ute av stand til å reise seg.

Klokken var to om natten. Det er ikke et menneske å se. Per Jostein hentet et pledd og la over den. Så ringte han politiet.

– Vi ble enige om at jeg skulle gå til nærmeste hus, samtidig som politiet skulle prøve å spore opp rette eier til kuene ute på jordet ved siden av veien, forteller han.

Huseieren visste råd. Bonden ble oppringt og forklart situasjonen. Ikke lenge etter dukket han opp for å hente kalven sin.

Utmattet, våt og kald. Så kom det en lastebilsjåfør...
Utmattet, våt og kald. Så kom det en lastebilsjåfør... Foto: Per Jostein Simensen

– På telefonen hørtes det nesten ut som at han trodde kalven var død. Men da jeg sa jeg kunne vente til han kom, forsto han at den var i live. Bonden fortalte at kalven sannsynligvis hadde blitt født ute på jordet, men at noe måtte ha skremt den gjennom gjerdet og ut på veien. Den hadde gått mange hundre meter før den gikk tom for krefter i det kalde, fuktige været, tror Per Jostein.

Han fortsatte ruta si mot Kristiansund og kunne legge til et fint minne i historien sin. På Tingvoll går det en kalv som gjerne skulle vist tommelen opp til lastebilene som passerer.

Flere solskinnshistorier finner du i TransportMagasinet. Klikk her for abonnement!

Denne saken ble første gang publisert 25/03 2020, og sist oppdatert 24/03 2020