Frykter at sosial dumping får fortsette

- Hva hjelper det med gode intensjoner og regelverk når sjansen for å bli tatt er minimal? undrer YTFs forbundsleder, Jim Klungnes.

Gjennom dette statsbudsjettet sørger regjeringen for at det er fritt frem for de useriøse aktørene, hevder YTFs forbundsleder, Jim Klungnes. Foto: YTF.
Gjennom dette statsbudsjettet sørger regjeringen for at det er fritt frem for de useriøse aktørene, hevder YTFs forbundsleder, Jim Klungnes. Foto: YTF.
Sist oppdatert

Arbeidstilsynet får kun 1 % økning i budsjettet. Med justering for prisvekst er dette en realnedgang. Forbundsleder i Yrkestrafikkforbundet Jim Klungnes er redd for signalene som sendes transportbransjen. I en pressemelding sendt til tungt.no forteller han at de lenge har varslet behovet for mer omfattende kontroller i transportbransjen.

- Transportbransjen er preget av sosial dumping og gode vilkår for useriøse aktører. På denne posten burde vi sett en kraftig økning, i stedet ser vi en reell svekkelse i bevilgningene til Arbeidstilsynet, uttaler Klungnes i meldingen.

I dag finnes det regelverk for allmenngjøring av lønn som skal sikre sjåfører et minimum av inntekt og som sørger for at seriøse aktører i bransjen får levedyktige konkurransebetingelser. Problemet er at regelverket ikke følges opp med midler, mener han.

- Hva hjelper det med gode intensjoner og regelverk når sjansen for å bli tatt er minimal? Gjennom dette statsbudsjettet sørger regjeringen for at det er fritt frem for de useriøse aktørene, avslutter Klungnes.