”Alle gode ting er tre”

Fra 6. til 18. juni inviterer tre av Norges ledende leverandører av anleggsmaskiner, lastebiler og varebiler til Test and Drive 2011 på Exporama på Hellerudsletta.

Norsk Scania, Hesselberg Maskin og Harald A Møller har nok en gang gått sammen om arrangementet. Fra venstre John Lauvstad, Norsk Scania, Tom Erik Hammer, Hesselberg Maskin og Andreas Fagernæs, Harald A Møller.

Norsk Scania, Hesselberg Maskin og Harald A Møller har nok en gang gått sammen om arrangementet. Fra venstre John Lauvstad, Norsk Scania, Tom Erik Hammer, Hesselberg Maskin og Andreas Fagernæs, Harald A Møller.

Publisert Oppdatert

Norsk Scania, Hesselberg Maskin og Harald A Møller har nok en gang gått sammen om å arrangere Test and Drive. Det er i år 7. året på rad det arrangeres og andre året hvor Volkswagen Nyttekjøretøy er med. Tidligere har Test and Drive vært arrangert i et grustak ved Gardermoen, men i år er det flyttet til Exporama på Hellerudsletta.

De tre arrangørene har invitert kunder fra hele landet og disse vil få muligheten til å prøve det nyeste på markedet innen kjøretøy til anleggs- og entreprenørbransjen i et realistisk miljø, både i terreng, anleggsområde og på asfaltert vei. I tillegg er det rigget opp en innendørs utstilling med varebiler, anleggsmaskiner og en lastebil.

Scania stiller med 12 lastebiler. Det er mulig å prøvekjøre "flaggskipet" R730 dumper med påbygg fra Istrail, helluftfjæret bil med 9-tonns foraksel, for de som kjører mye på landeveien.

De har også med seg fabrikkbygde dumpere. En R 560 og en R 480 4-akslet dumper, krokbil fra Joab på en 4-akslet bil med tandem og danskerumpe. I tillegg stiller Scania med containerbil ferdigbygd fra fabrikk med 9 tonns luftfjæret foraksel og fire distribusjonsbiler med forskjellig påbygg, hytter og motorer.

Hesselberg Maskin viser til sammen frem 12 gravemaskiner, hjullastere og komprimeringsmaskiner fra Komatsu og Bomag.

Et bredt utvalg av anleggsmaskiner er tilgjengelig, blant annet Komatsus nye korthekkmodeller PC228USLC-8, som er en 23-tonns beltegraver med 156hk, og PW148-8 som er en 16-tonns hjulgraver på 121hk. Hesselberg Maskin presenterer også Komtrax maskinstyringssystem som leveres som standard på alle maskiner fra Komatsu, og i tillegg garantiordingen M+ avtalen.

Volkswagens nyttekjøretøy er Norges mest kjøpte varebiler. På Test & Drive er det mulighet til å prøvekjøre de fleste av varebilmodellene fra VW, til sammen 23 biler.

Det blir mulighet for å teste Amarok i terrenget, veiledet av profesjonelle instruktører innen offroadkjøring fra svenske Car Events. I tillegg er det mulighet for å prøvekjøre Transporter og den nye Caddy med kombinasjonen DSG-automatgir og 4MOTION firehjulstrekk.

Arrangørene regner med godt besøk til Test and Drive 2011. Til sammen har det vært ca 4000 besøkende på de foregående arrangementene. I år er mer enn 600 personer invitert og i tillegg arrangeres det åpen dag 9. og 18. juni.