Følg fjerningen av ”Murmansk”

Nå kan du følge det unike miljøprosjektet ”fjerning av vraket Murmansk” gjennom en helt ny type web-kamera. Kystverket og AF er de første som tar den nye teknologien i bruk.

af decom murmansk heving

af decom murmansk heving

Publisert Oppdatert

På AFs internettsider opplyser selskapet at de og Kystverket har inngått en avtale med ett filmproduksjonsselskap som skal dokumentere prosjektet. Bildene som tas fra webkameraet vil bli en del av denne. Fjerning og gjenvinning av vraket Murmansk er et unikt miljøprosjekt i verdenssammenheng med henhold til metoden som er valgt.

Området ved Sørøya er meget værhardt og utsatt for naturkrefter. AF-metoden innebærer derfor å rive vraket i en tørrdokk som skal beskyttes av moloer. Vraket fjernes i sin helhet og tilførte masser i støttefylling og moloer gjøres overseilbare for båttrafikk.

Som en del av filmdokumentasjonen er det montert et web-kamera ved vrakområdet. Fotoene som vises er et stillbilde tatt med Norges første Roundshot livecam hvor bildeoppløsningen tilsvarer 2xHD. Dette er et helt nytt kamerasystem som på tre sekunder tar stillbilder i 360°. I dette tilfellet er bildevinkelen av motivmessige grunner 180°. Bildene som vises er ikke direktesendt, men lagt inn med 24 timers forsinkelse.

Gå inn å se de siste bildene fra hevingen her .