- Kommune-Norge i veikrise

Kommunenes Sentralforbund (KS) advarer mot total veikrise i kommune-Norge. Ferske tall viser at veivedlikehold koster 45 til 70 prosent mer enn for bare seks år siden.

Publisert Oppdatert

KS advarer mot å gå i samme felle, som det som ble gjort med jernbanen. KS har ferske tall på at veivedlikehold koster 45 til 70 prosent mer enn for bare seks år siden, ifølge et innslag i dag på P4.??Samtidig kutter eller fryser kommunene vedlikeholdsbudsjettene.??- Med et etterslep på 10-25 milliarder kroner, er et allerede dårlig veinett i ferd med å bli dramatisk forverret, mener Direktør for samfunnsutvikling i KS, May-Britt Nordli.

 

- Seks prosent av kommunene sier de må kutte i vedlikeholdsbudsjettet for 2011, samtidig er det så å si ingen som øker, det er ille når vi ser på etterslepet og kostnadsutviklingen.

 

- Det kan virke som vi er på vei inn i samme situasjon som vi hadde i jernbanen, der man hele tiden utsatte problemene. Vi trenger en nasjonal dugnad for å få orden på 38.000 kilometer med kommunale veier, mener hun.

 

Hun etterlyser nå en handlingsplan og økte tilskudd fra staten for å ta igjen de tapte og få veinettet opp på et akseptabelt nivå.