NCC utvider bruer på E6 i Eidsvoll

NCC Construction fikk jobben med å utvide Minnesund bru og Julsrud bru på E6 til fire felt. Oppdraget er verdt 212 mill. kroner.

bru bro

bru bro

Publisert Oppdatert

NCC hadde også jobben da den "nye" brua over Minnesund ble bygd på begynnelsen av 90-tallet - til OL på Lillehammer. Så gikk det ikke mange årene med to felt før det ble aktuelt med fire.

Kanskje noe å tenke på for dagens veiplanleggere? Det er nemlig svindyrt å bygge for smått.

Utvidelsen av bruene er en del av prosjektet med å lage sammenhengende fire felt med midtdeler på E6 mellom Gardermoen og Biri. Minnesund bru er i dag på to felt og Julsrud bru er på tre felt. Etter utvidelsen får de en bredde på ca. 22 meter.

- Det blir et utfordrende og spennende prosjekt å gjøre om de to bruene til fire felt. Det er ekstra morsomt å gjøre denne jobben siden NCC bygde Minnesund bru i sin tid, sier prosjektleder Sven Movold i NCC Construction i en pressemelding.

Minnesund bru strekker seg over Mjøsa i Eidsvoll kommune. Lengden på Minnesund bru er 532 meter og Julsrud bru er 315 meter.

Begge de to bruene skal forsterkes og utbedres i forbindelse med utvidelsen. Prosjektet starter i februar 2010 og skal være avsluttet i november 2011. I over ett år vil Minnesund bru være stengt for trafikk.

Bildet: Minnesundbrua er knapt 20 år, men skal nå utvides til fire felt. (Foto: Mahlum/Wikipedia)