Nor Slep omstrukturerer

Mye skjer hos Sandefjord-bedriften for tiden. Det vesentligste er flytting av produksjonen til utlandet. Samtidig er de nøye med å påpeke at produktene blir like bra og at service samt reparasjoner vil foregå i Sandefjord.

Publisert Oppdatert

Nor Slep AS ble etablert i 1983 og har i mange år vært en ledende leverandør av høykvalitets tilhengere og påbygg til anlegg og transportsektoren i Norge og Sverige.

Nor Slep AS er nå i en fase med omstruktureringer. Etter 27 år med produksjon i Sandefjord, er prosessen med å flytte produksjonen til utlandet nå mer eller mindre gjennomført.

All utvikling, tegning og konstruksjon foregår fortsatt ved anlegget i Sandefjord. Alle komponenter som akslinger, bremser, elektrisk og hydraulisk blir spesifisert fra Nor Slep, og levert fra norske underleverandører. Dette gjøres for å sikre at alle deler finnes på lager i Norge, samt at disse er utviklet for norske forhold.

Dette bidrar til at hengeren ser og oppleves lik tilsvarende henger produsert i Sandefjord, heter det i en fullspekket pressemelding tungt.no har mottatt.

I tillegg er lakkeringsprosedyrene nå vesentlig forbedret sammenlignet med tidligere. Alle hengere sandblåses og lakkeres før komponent montering, en del av produktene blir også robotlakkert.

Nor Slep tilbyr fortsatt service og reparasjoner ved anlegget i Sandefjord. Delelageret vil i løpet av våren 2010 utvides for å yte enda bedre service til et økende delesalg.

Når det gjelder påbygg på bil, vil denne aktiviteten fortsette som før i Sandefjord. Her vil Nor Slep fortsatt tilby dumperpåbygg, krokløftere (Liftech), containerrammer, asfaltbaljer, stykkgods og skreddersydde løsninger.

Bedriften har valgt å gjennomføre denne omstruktureringen i en tid hvor markedet det siste 1,5 år har vært vanskelig. De merker nå en antydning positiv svingning i markedet igjen, og er forsiktige optimister for inneværende år.

Nor Slep har mange trofaste kunder, og en del av disse har spesielle ønsker og krav til skreddersøm og helt spesielle løsninger. I slike tilfeller vil det fortsatt være fullt mulig å produsere en spesialhenger i Sandefjord.

Firmaet vil også i fremtiden fokusere sterkt på produktutvikling, og prototyper vil produseres i Sandefjord. Det kan nevnes at det for tiden legges siste hånd på en mindre 2 akslet henger (prototyp) for anleggsbransjen. I løpet av våren vil de også sette i gang med produksjonen av nok en prototyp for anleggsbransjen.

Samtidig som det gjøres endringer i produksjonen, har det også blitt gjort endringer i ledelsen. Daglig leder Per Åge Spartveit grunnla bedriften i 1983, og har siden vært involvert i teknisk utvikling og administrasjon.

Per Åge Spartveit fratråde stillingen som daglig leder 01.02.2010.

Ny daglig leder er Tom Erik Spartveit, han har jobbet i firmaet siden 2000 og har utdannelse innen økonomi, markedsføring og ledelse fra BI og Webster University i Nederland.

Per Åge Spartveit går over i stillingen som arbeidende styreformann. Han vil hovedsakelig konsentrere seg om produktutvikling og ha en rådgivende funksjon.

Nor Slep AS vil fortsette å utvikle sitt produktutvalg bestående av krokhengere, stykkgodshengere, Oilexpress hengere, dumperhengere, maskinhengere (produsert i Tyskland under merkenavnet Damm), containerhengere og asfaltbaljer til bil og henger.