Ny D-serie fra Allu

De nye sikteskuffene til finske Allu fikk mye oppmerksomhet på den store maskinutstillingen Intermat i Paris nylig. Allu viste den nye D-serien utenfor sin stand og demonstrasjonen samlet mange interesserte som ville se nyhetene i aksjon.

Allu viste den nye D-serien på Intermat og demonstrasjonen samlet mange interesserte.

Allu viste den nye D-serien på Intermat og demonstrasjonen samlet mange interesserte.

Publisert Oppdatert

Om det var den globale økonomiske situasjonen eller vakre Paris som ga en litt treg på utstillingen start, vites ikke, men Allu var svært fornøyd med den gode mottagelsen den nye D-serien med sikteskuffer for finsortering fikk, heter det i pressemeldingen fra selskapet.

Selv om antall besøkende på Intermat gikk ned fra 2006 til rundt 184.500 var følelsen etter utstillingen god og full av optimisme for fremtiden, heter det videre i meldingen.

Utvikling

Da Allu først ble presentert i 1990-årene med sin Disc in Disc-modell, var ikke markedet klar for det. Derfor bestemte finnene seg for å fortsette utviklingen av sine knuse- og sikteenheter. I dag har behovet for finere fragmenter økt og Allu har utviklet sitt sikte for finsortering ett skritt videre.

FEM-rammen

Allus egen avdeling for forskning og utvikling har lagt ned over 1000 arbeidstimer med finsiktene og man har i stor grad arbeidet med og lyttet til kundene i forbindelse med utviklingen av serien. Ett eksempel på det er FEM-rammen (Fine Element Method) som gir høy ytelse selv under tøffe arbeidsforhold. Mange tester ble gjort i flere land med forskjellige materialer for å sikre kvaliteten på produktet. Resultatet og tilbakemeldingene fra kundene har vært meget gode, skriver Allu til slutt i pressemeldingen.

Norsk importør av Allu er Ankerløkken Equipment AS.