Ny rekord for MaskinExpo

Nesten 10 % økning i antall utstillere og 17 % økning i areal. Årets MaskinExpo er den største noensinne, men når portene stenger lørdag ettermiddag er det over og ut for Nordens største maskinmesse på Barkarby Flygfält.

Torsdag åpnet MaskinExpo 2011. Nordens største maskinmesse har i år 578 utstillere og arrangøren håper på publikumsrekord.

Torsdag åpnet MaskinExpo 2011. Nordens største maskinmesse har i år 578 utstillere og arrangøren håper på publikumsrekord.

Publisert Oppdatert

MaskinExpo har "levd" på lånt tid de siste to årene. Den gamle flyplassen i Barkarby som har vært messeområdet i flere år, skal omgjøres til boligområde.

På grunn av de siste års uroligheter i den svenske økonomien har planene blitt lagt på is. Men nå er besluttet at utbyggingsplanene skal settes ut i live og derfor er dette siste gangen MaskinExpo arrangeres på området.

Mange har lurt på hvor messen skal arrangeres neste år og da portene til årets messe åpnet torsdag morgen, kunne Carina Tegelberg, markedssjef for messen, avsløre hemmeligheten om at neste års MaskinExpo vil bli arrangert på en golfbane i Sigtuna.

Arrangøren har nemlig kjøpt en 18-hulls golfbane og døpt den om til Stockholm Outdoor Exhibition Area (STOXA). Arealet de får til rådighet er 50 % større enn dagens messeområde og det ligger kun 11 minutters kjøring fra Arlanda flyplass.

Nyheter

I tillegg til rekordmange utstillere og økt areal, håper arrangøren at årets messe også vil sette publikumsrekord. I fjor var det litt i underkant av 30.000 mennesker innefor portene de tre dagene messen ble arrangert. Med 578 utstillere og over 100 nyheter burde det meste ligge til rette for å overgå fjorårets besøkstall.

Blant utstillerne er flere norske firmaer representert og vi møtte flere nordmenn blant de besøkende.

I følge Carina Tegelberg er MaskinExpo blitt kjent som den "levende" messen, hvor de besøkende ikke bare kan se på maskinene, men også prøvekjøre. Flere av utstillerne hadde egne demofelt hvor dette lot seg gjøre.

Første gang MaskinExpo ble arrangert besto messen av 50 utstiller. Dette var i 1983 og opp gjennom årene har den gradvis blitt større og for fire år siden ble messen flyttet til Barkarby flyplass. Som utstillingsområde er plassen ideell, med tanke på nærheten til både Arlanda flyplass og Stockholm sentrum, og at mesteparten av området er belagt med betong og asfalt.

Men nå er det slutt for MaskinExpo på dette området, neste år sees vi ved hull 18 på STOXA.