Ung bedrift satser på asfalt

Bare to år etter etableringen gjør asfaltentreprenørene i Kongsberg-firmaet Kito AS en voksen investering for fremtiden.

Kito asfalt

Kito asfalt

Publisert Oppdatert

Tre nye Volvo-valser og en ny Volvo-utlegger rullet nylig ut fra Mastemyr på vei mot hete asfaltjobber.

Etter tre år med NCC-logo på ryggen ble lengselen etter igjen å kunne drive for seg selv for sterk for Frank Robert Sunde og Steinar Aasmundsen. I februar 2008 ble Kito AS etablert med hovedkontor i Kongsberg og verksted i Hokksund.

I dag består Kito As av rundt 20 ansatte. Fem eiere jobber alle i firmaet. - Vi er en sesongbedrift som har hovedtyngden av virksomheten vår i sommerhalvåret. Foreløpig er vi flest gutter, men vi har en kvinnelig sjåfør allerede og vet at det er mange flinke jenter i bransjen. Vi er en ung gjeng med mange år foran oss i bransjen, sier Frank Robert Sunde til Tungt.no.

Ordrer i kø

Selv om Kito AS ikke har Statens vegvesen på kundelisten, er det nok av oppdrag for en liten og fleksibel asfaltentreprenør. - Ordrereserven vår er større enn noen gang. Foreløpig er det litt tidlig å mene noe om hvordan 2010 vil bli og det er vanskelig å si hva høsten vil bringe. Men vi tror asfalt vil være en ganske sikker virksomhet i årene som kommer. Vi har oppdrag både for entreprenører, kommuner og private. Behovet er skrikende og foreløpig har det ikke vært noe investeringsløft på asfaltsiden, bare førstehjelp som er blitt bedrevet, mener Sunde.

BTG-utlegger

Utleggeren Kito AS har kjøpt nå er en Volvo BTG 6870, en 17,5-tonner beregnet for veier og plasser med en maks utleggerbredde på fem meter. Maskinen har sekshjulsdrift og alle fire framhjul kan kjøres uavhengig. Svingradiusen er på ikke mer enn 2,5 meter. - Det er en maskin som virker både robust og solid, samtidig som den ikke er for teknisk innviklet, sier Sunde. - De tre Volvo-valsene vi har kjøpt nå er en DD 24, en DD 16 og en DD 38HF.

Les mer om Kito AS, den nye utleggeren og valsene i neste nummer av AnleggsMagasinet (nr. 4 - 2009).