Valtras nye stolthet

Valtra er et populært traktormerke i Norge, det var før lanseringen av ”Nordens Konge” – den nye S-serien - og nye transmisjoner i de populære N- og T-seriene.

Valtra

Valtra

Publisert Oppdatert

Valtra hadde lagt lanseringen av de nye traktorseriene til idylliske Tavastehus mellom Tammerfors og Helsingfors i begynnelsen av oktober. Her stilte fagpresse fra hele Europa opp for å se de siste nyhetene fra Valtra, som de siste fire årene har vært en del av det amerikanske AGCO-konsernet.

Da AGCO, som foruten Valtra også eier traktormerkene Massey Ferguson, Challenger og Fendt, i sin tid kjøpte Valtra, fikk amerikanerne også hånd om motorfabrikken Sisu Diesel. Denne fabrikken er nå døpt om til AGCO Sisu Power og utgjør en stadig viktigere del av AGCO-konsernet.

Den nye S-serien, beregnet for entreprenører og profesjonelle bønder, svarer på markedets stadige etterspørsel etter mer hestekrefter. S-serien er produsert i nært samarbeid med Valtras eierselskap AGCO, og lages side om side med Massey Fergusons nye stortraktor, 8690, ved AGCOs fabrikk i Frankrike.

Hjertet og ryggraden i den nye serien er motorer fra Sisu Power og trinnløs AVT-gearkasse (AGCO Variable Transmission). De fem S-modellene, med effekt fra 270 hk opp til 370 hk er utstyrt med Sisu Powers 8,4CTA-4V-motorer (dreiemoment fra 1185 til 1540 Nm).

Selv om motor, hydraulikk og transmisjon er felles med Massey Ferguson er designen og utførelsen umiskjennelig Valtras. Og Valtras S-serie er utstyrt med et nytt romslig førerhus med glimrende sikt i alle retninger.

Les mer om traktorene i AnleggsMagasinet nummer 9, som blir utgitt 21. november.