Vekter for gravemaskin hos AADI

Aanderaa Data Systems (AADI) avholdt nylig et monteringskurs på gravemaskinvekten LOADTRONIC 3E i Bergen for servicefolk/montører fra flere forskjellige Volvo Maskin-avdelinger rundt om i landet.

Publisert Oppdatert

Det betyr at Volvo Maskin nå kan installere veiesystemer på gravemaskiner på samme måte som de har gjort til nå på hjullastere.

- Vi er markedsleder på hjullastervekter og vi opplever en kraftig vekst i det norske markedet, forteller Harald Jørgensen hos AADI.

AADI har allerede solgt en gravemaskinvekt til kunden Nordfjord Skifer.

Unik teknologi

Gravemaskinvekten LOADTRONIC 3E er i likhet med hjullastervekten et fullt ut dynamisk system.

- Vi har store forhåpninger også for den nye gravemaskinvekten. Den er bygd på de samme prinsippene som hjullastervekten. Hardware er helt lik, men vi har satt på en del flere sensorer, som blant annet måler rotasjonshastighet. Tanken bak vekten er å hindre overlast i forbindelse med transport, sier Harald Jørgensen.

Bergen-baserte AADI har mer en 20 års erfaring med veiesystemer og selskapet var en av svært få norske utstillere på verdens største anleggsmesse i Bauma i april. De er store i Norge, men satser også internasjonalt på sine teknologiske løsninger. Australia seiler opp som ett av flere aktuelle markeder. - Det er noen store og spennende markeder der ute. Vi er små, men har en unik teknologi, forklarer Jørgensen.

I det norske markedet leverer AADI vekter til alle distributører av anleggsmaskiner. På bildet ser vi folk fra LOADTRONIC og Volvo Maskin som deltok på monteringskurset i Bergen.