23948sdkhjf

Swisslog og IFS ruster opp Rusta

Swisslog effektiviserer det nye lager- og distribusjonsanlegget til Rusta som er under oppføring nord for Norrköping. Parallelt har selskapet gått live med IFS Applications for detaljhandel i hele sin internasjonale organisasjon.

Leverandøren av hjem- og fritidsprodukter har eksistert på det svenske markedet i over 30 år, og har i dag totalt 81 varehus. I løpet av 2014 har Rusta også etablert seg med fem varehus i Norge. På grunn av deres ekspansjon og kraftige vekst i Norden, har de vokst ut av deres eksisterende lager i Småland og investert i et helt nytt lager- og distribusjonsanlegg i Norrköping som nå er under oppføring.

Komplett automasjonsanlegg

Det nye anlegget vil strekke seg over 63.000 kvm, og det automatiserte lageret vil styrke Rusta sin konkurransekraft og muliggjøre en fortsatt årlig vekst på 10 til 15 prosent.

Som totalintegratør skal Swisslog levere et komplett automasjonsanlegg til høylageret. Leveransen består av Swisslogs standardløsning, WarehouseRunner, for effektivisering av varer på pall. Det er totalt ni Vectura-stablingskraner som skal betjene 64.000 pallplasser, banesystemet ProMove og Swisslogs egenutviklede Automation Management (MFCS) for styring og kontroll av anleggets totale vareflyt.

– I kontrakten inngår det også en langsiktig driftsavtale for å sikkerstille en kontinuerlig og stabil drift av anlegget, forteller Head of Marketing for Swisslog i Norden, Tom Jarle Dehkes.

Grønnere logistikk

Alle nye anlegg som inneholder Swisslogs egne Vectura-stablingskraner har blitt mer miljøvennlige på grunn av ny teknologi, som bidrar til en jevnere vektoptimalisering samt energigjenvinning ved hjelp av energieffektive motorer. Swisslog vil gjerne ta et større ansvar for miljøet i form av en bedre utnyttelse av ressurser som igjen genererer en «grønnere logistikk». Dette gjøres vi via et pågående strategisk arbeid innenfor miljøaspektet og under varemerket GreenLog.

– Målet med det nye anlegget er å øke Rustas konkurransekraft i form av forbedret ledetid og servicegrad ut til varehusene, samt øke kapasitet for varer lagret på pall, plukkprosesser og distribusjon. Med Swisslog som samarbeidspartner, skal vi effektivisere vår logistikk med tanke på fremtidig vekst, forteller Magnus Hallin, logistikksjef for Rusta Norden.

Går live med IFS Applications

Parallelt med etableringen av det nye logistikksenteret i Norrköping har Rusta gått live med IFS Applications for detaljhandel i hele sin internasjonale organisasjon.

I desember 2013 valgte Rusta å implementere IFS Applications for å støtte sin fremtidige vekst og internasjonale ekspansjon. Bare elleve måneder senere ble den nye løsningen tatt i bruk av alle de 81 butikkene i Sverige og Norge.

Effektiviserer kompleks verdikjede

Rusta har cirka 1.300 ansatte og i tillegg til de skandinaviske butikkene og lagerlokalene har selskapet også en rekke kontorer og logistikk sentre i Kina, India og Thailand. Med IFS Applications har Rusta kunnet effektivisere sin komplekse verdikjede, samt eliminere en rekke spesialløsninger og Excel-baserte prosesser.

– Takket være IFS Applications er vi nå på god vei til å nå vårt mål om å ha bransjens mest effektive IT-avdeling. Med tanke på hvor raskt IFS Applications ble implementert, føler vi oss trygge på at vi vil se en like rask avkastning på vår investering, både gjennom en reduksjon av datakilder og gjennom økt brukereffektivitet, sier IT-sjef i Rusta, Päivi Redig.

– Vi er svært glade for å kunngjøre den vellykkede implementeringen av IFS Applications hos Rusta, ett av de raskest voksende detaljhandelselskapene i Skandinavia. Implementeringen er en viktig milepæl, både for vårt Retail Center of Excellence, samt for selskapet generelt. Med IFS Applications vil Rusta kunne oppnå en mer konsolidert oversikt over sin virksomhet, som gjør det mulig å reagere raskt på endrede markedsbehov og sikre skalerbar støtte for fremtidig vekst, sier Glenn Arnesen, adm. direktør i IFS Scandinavia.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078