Foretakskontroll:

142 sjåfører og 15 foretak anmeldt!

I løpet av 2014 ble 96 bedrifter kontrollert. Det førte til 142 anmeldelser av sjåfører og 15 anmeldelser av foretak. Verst sto det til i Hedmark.

Statens vegvesen kontrollerte tilsammen 65.455 arbeidsdøgn i region øst i 2014. Verst ut kom Hedmark. Illustrasjonsbilde

Statens vegvesen kontrollerte tilsammen 65.455 arbeidsdøgn i region øst i 2014. Verst ut kom Hedmark. Illustrasjonsbilde

Publisert Oppdatert

Det er skremmende hvordan disse bedriftene og sjåførene gambler med trafikksikkerheten
Fagleder Thor Ringstad, Statens vegvesen

Til sammen ble 65.455 arbeidsdøgn i 96 bedrifter kontrollert av Statens vegvesen i region øst i 2014. Det førte til at 5583 regelbrudd ble avdekket, noe som førte til at det ble levert inn 142 anmeldelser av sjåfører, og 15 anmeldelser av foretak. Tips fra publikum og funn i forbindelse med utekontroller er hovedårsakene til at enkelte bedrifter blir kontrollert ekstra.

Region øst består av Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark og Oppland.

Østfold

I Østfold ble 12 bedrifter «utsatt» for foretakskontroll av til sammen 8492 arbeidsdøgn. Det ble funnet 953 små og store brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene. De groveste bruddene blir anmeldt, og i Østfold førte det til anmeldelse av 15 sjåfører og fire bedrifter.

Oslo og Akershus

Oslo og Akershus fikk foretakskontroll hos 28 bedrifter, der totalt 36807 arbeidsdøgn ble satt under lupen. Her fant kontrollørene 3245 små og store brudd, men bare fem bedrifter og 17 sjåfører ble anmeldt for grove og systematiske brudd.

Oppland

I Oppland ble det foretatt foretakskontroll hos 17 bedrifter. Totalt 7306 arbeidsdøgn ble kontrollert, og man fant 481 brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene. Også her inneholder tallet både små og store brudd. Åtte sjåfører og tre bedrifter ble anmeldt for grove og systematiske brudd på bestemmelsene.

Verstingen Hedmark

Av alle de kontrollerte fylkene peker Hedmark seg ut som verstingen. Her ble hel 100 sjåfører anmeldt for grove og systematiske brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene. Over halvparten var ansatt i bedrifter sør i fylket.

12.850 arbeidsdøgn hos til sammen 39 bedrifter, ble kontrollert. Det ble avdekket 904 små og store brudd. I tillegg til de 100 anmeldte sjåførene, ble 15 bedrifter også anmeldt for forholdene.

Skremmende

-Det er skremmende hvordan disse bedriftene og sjåførene gambler med trafikksikkerheten. Bestemmelsene er først og fremst til for at sjåførene skal være opplagte og oppmerksomme når de er på jobb. De som jukser med disse reglene utgjør en fare for seg selv og alle andre som ferdes på veien, sier Thor Ringstad, fagleder i Statens vegvesen.

Reglene skal jo også sikre like konkurransevilkår og sjåførenes arbeidsmiljø. Det å jukse med disse reglene gir også konkurransefordeler i forhold til alle de sjåførene og bedriftene som følger reglene.

Les også:

Tatt for grove brudd i oppdrag for vegvesenet

Vegvesenet får politimyndighet

Statens vegvesen gjennomførte foretakskontroll hos 96 bedrifter i region øst i fjor. Det førte til 157 anmeldelser.

Statens vegvesen gjennomførte foretakskontroll hos 96 bedrifter i region øst i fjor. Det førte til 157 anmeldelser.