Både RAI- og IAA-messe neste år

Både RAI- og IAA-messe neste år.

RAI-messa i Amsterdam gjenoppstår neste år, samme året som IAA Hannover skal gå av stabelen. Bildet er fra IAA 2010.

RAI-messa i Amsterdam gjenoppstår neste år, samme året som IAA Hannover skal gå av stabelen. Bildet er fra IAA 2010.

Publisert Oppdatert

The European Road Transport Show (også kalt RAI-messa) som tradisjonelt avholdes i Amsterdam ble avlyst i 2009, grunnet de økonomiske forholdene i Verden. I stedet satset alle på den store messa i Hannover, også kalt IAA, som ble arrangert i fjor. RAI-messa ble av de aller fleste betegnet som død, også av oss her i redaksjonen.

De siste par gangene vi besøkte nevnte messe bar den dessuten mer og mer preg av å være en nasjonal messe for Nederland, ikke en internasjonal messe. Overraskelsen var derfor stor da vi mottok meldingen om at nederlenderne nå lanserer RAI-messa på nytt, og det i det samme året som det er planlagt en ny kjempemesse for nyttekjøretøyer i Hannover!

Nederlenderne har satt av datoene 17. til 21. april 2012 til nyttekjøretøyutstilling i Amsterdam. Utstillingen skal deles inn i fire like deler; en for tunge kjøretøy (lastebiler), en for lette kjøretøy (varebiler) en for spesialkjøretøyer (tilhengere og anleggsutstyr) og en for deler og tilbehør. Tyskerne har på sin side booket datoene 20. til 27. september 2012 til sin 64. IAA Commercial Vehicles Show, en transportmesse som trolig er verdens største.

Nå kan det se ut til at arrangørene har tatt inn over seg at RAI-messa ikke lenger har noen internasjonal status. De har nemlig endret navnet på messa fra The European Road Transport Show, til The Road Transport Show!

Det betyr trolig at RAI nå er redusert til en nasjonal messe. Hvorvidt de får fylt opp utstillingsarealet i Amsterdam gjenstår å se. Nasjonale innendørs utstillinger koster også flesk, og vi skulle tro at mange utstillere sliter med å få fabrikkstøtte til en nasjonal messe, all den tid kjempemessa i Hannover går av stabelen samme år.