Black Amber

Svempas 2011 modell er inspirert av rav og lekre detaljer.

Svempa black amber

Svempa black amber

Publisert Oppdatert

Svempa er for mange allerede en legende og kjent som produsent av spesielle biler basert på Scanias produkter. Mange av dem helt utrolige i våre øyne. Tidligere i år tittet vi nærmere på serien Dark Diamond som ble spesiallaget for blant annet det Italienske markedet.

Nå er det på tide med en ny spesialkreasjon fra Svempa. Black Amber stod utstilt under årets YETD finale i Södertälje, men vi får ikke vite så mye mer før nærmere juletider. Black Amber er nemlig Svempas spesialserie for neste år og detaljene holdes godt skjult foreløpig.

Prototype

Men noe informasjon har vi klart å fiske frem. Amber betyr altså rav og man kan tydelig se hvor han har hentet inspirasjonen til fargevalget. Selv om den utstilte bilen var en prototyp opplyser Scania at det vil bli produsert 100 eksemplarer av den stilfulle R-serien.

Hytta er en Topline og motoren er toppversjonen av V-åtteren på 16,4 liter som yter 730 hestekrefter. Euro 5/EEV motoren kan tilpasses til å bruke opptil 100% biodiesel, opplyses det.

Detaljene er lekre og felgene er verdt en nærstudie i seg selv. De er mattsvarte med en tynn stripe i samme oransje som flammedekoren på bilen.

Når det gjaldt forrige versjon Dark Diamond, har jo Svempa selv uttalt at norske bestillinger mottas med takk. Og selv om denne akselkonfigurasjonen ikke er så aktuell for det norske markedet virket det ikke som det vil by på problemer å sette den opp etter kundens ønske. Vi gleder oss til å ta en nærmere titt.

Les også: Svempas Dark Diamond

Se video: Da fristelsen ble for stor