Den nye Mercedes-Benz Antos

Mercedes-Benz utvider sitt nye modellspekter og lanserer en helt ny serie lastebil for tung distribusjon. Den nye Mercedes-Benz Antos vil komme i mange varianter, alle spesialtilpasset denne brukergruppens spesielle behov og krav.

Publisert Oppdatert

Førerhuset er designet spesielt for behovene innen for tung distribusjonskjøring, hvor elementer som lett ut-/innstigning er vektlagt. Designet har mange fellestrekk med den nye Actros og man ser tydelig familietilhørigheten. Antos vil komme med to basis lengder på førerhus; et kort "S" og et medium "M", begge med en bredde på 2,30 meter.

Motorene i Antos er den nyeste "Blue Efficiency Power" Euro VI - motoren produsert i Mannheim, og som ble lansert i mars i år.

Med totalt 13 effektvarianter, fra 175 kW (238 hk) til 375 kW (510 hk), dekker Mercedes-Benz Antos et bredt spekter når det gjelder å kunne tilpasse rett motoralternativ til det aktuelle oppdraget.

Antos vil leveres med den helautomatiske PowerShift -girkassen. For økt sikkerhet kan også Active Brake Assist, leveres. Dette er siste generasjon bremseassistent som også reagerer på stillestående hindringer.

De nye bilene kommer både som chassis og trekkvogner i totalt 67 ulike akselavstander fra 2650 mm og opp til 6700 mm.

Mercedes-Benz Antos vil vises for publikum på den internasjonale nyttekjøretøy-utstillingen IAA som arrangeres i september i Hannover.