E-post til bussjåføren skal gjøre kjøringen smidigere

"You got mail." Det ser ut til å bli en realitet i nærmeste fremtid blant Tide-sjåfører i Bergen. Tiltaket skal gi reduksjon i forbruk og gi mer behagelig kjøring.

Publisert Oppdatert

I Bergen prøver Tide Buss ut forskjellige systemer for flåtestyring. - Utstyret koster bare noen tusen kroner pr. buss, forteller opplæringskonsulent Leif-Jørgen Ulvatne.

Det leverer informasjon om kjøreatferd og kan rapportere om hurtig akselerering, bråbremsing eller hvor mye sjåføren bruker gearstangen.

Resultatene kan sjåføren få via e-post til bussen så snart han tar en pause.

Tide regner med at dette vil påvirke kjøreatferden til den enkelte sjåfør, slik at kjøringen blir mer smidig og behagelig.

Og det regner vi med vil gi en bra reduksjon i drivstofforbruket og klimautslippene, sier Leif-Jørgen Ulvatne til bt.no.

Etter en prøvetid på 3-4 måneder skal Tide nå evaluere resultatene og trolig gå til permanent innkjøp av et av dem, opplyser Ulvatne.

Om det går sunn konkurranse blant sjåførene om best resultater, (noe som kan være vanskelig ettersom rutene ikke er like) eller om det er et tiltak som tvert imot er negativt for arbeidsmiljøet til den enkelte, gjenstår å se.