Fikk nok av henlagte dieseltyverier

Etter fire dieseltyverier på like mange uker og stadig henlagte anmeldelser fikk gutta hos Svanevik Transport og Utleie nok.

Vi statuerer eksempler, og nå er eksempelet vårt på plass! Dette står å lese på Svaneviks facebooksider i dag.
Vi statuerer eksempler, og nå er eksempelet vårt på plass! Dette står å lese på Svaneviks facebooksider i dag. Foto: Foto: Svanevik Transport og Utleie
Publisert Oppdatert

Hos Svanevik Transport og Utleie har man oppplevd en rekke tyverier. I løpet av de siste fire ukene alene har de hatt ubudne gjester som har stjålet diesel hele fire ganger.

- De siste to-tre gangene har det vært den samme bilen. Vi så på overvåkningsbildene ved det siste tyveriet søndag kveld at varebilen som ble brukt hadde en skade på forskjermen som gjorde at den ville være litt mer gjenkjennelig enn andre biler. Samtidig har vi i en periode fått flere tips om et hus som ligger noen minutter bortenfor her der det bor en rekke østeuropeere som muligens kunne ha noe med dette å gjøre.

Det forteller Tommy Svanevik til TransportMagasinet.

- Vi reiste bort mandag ettermiddag. Der fant vi bilen og ringte politiet ettersom det er det rette å gjøre.

Politiet hadde ikke tid

Politiet hadde ikke tid. De kom iallefall ikke til å sende noen bil og vi ble oppfordret til å komme tilbake dagen etter for istedet å levere en anmeldelse. Da gjorde vi som vi gjorde.

Vi begynte å rigge oss til med kranbil for å ta med den aktuelle varebilen.

Fikk dere kontakt med eieren av bilen?

- Da vi begynte å rigge oss til, kom det folk løpende og begynte å true med å ringe politiet. Da sa vi at det måtte de gjerne gjøre - kanskje komme de når dere ringer. De kommer ikke når vi ringer. Værsåsnill å ring politiet, sa vi.

Det ville de ikke, men de ville komme til oss og betale for dieselen de hadde tatt.

- Innrømmet de?

- Til å begynne med sa eieren at han ikke hadde stjålet noen diesel. Etter litt fortalte han at han hadde lånt bort bilen til noen andre som kanskje hadde stjålet dieselen og at han ville betale for for å få igjen bilen. Situasjonen kunne eskalert.

Truet med å helle sukker på tanken

- Det ble blant annet hintet om at eieren ville helle sukker på dieseltankene våre om han ikke fikk igjen bilen. Samtidig fjernet andre beboere de andre bilene som sto på plassen og gjemte dem.

Vi tok med bilen på en av kranbilene våre og har hengt den opp for å statuere et eksempel.

Vi synes ikke dette er riktig. Skal man kunne ta for seg og så bare betale om man blir tatt?

Henlagte saker tross tyver som innrømmer

- Det er ikke første gang dere er utsatt for tyverier?

- Nei, vi har opplevd det mange ganger. I sommer tok vi metalltyver på fersken. De stjal felger og innrømte forholdet. Bilen og tyvene ble innbragt, men dagen etter slapp de ut, fikk igjen papirene sine og bilen. Saken ble henlagt.

Den samme uken fikk vi også beskjed om at et anmeldt dieseltyveri - der tyven sogar hadde tilstått - ble henlagt grunnet manglende kapasitet.

Enorm oppmerksomhet

Saken har fått voldsom oppmerksomhet siden den ble kjent via bedriftens facebook-sider mandag kveld. Så langt har innlegget fått over 9300 likes og da vi ringer Tommy tirsdag morgen har han pulten full av gule lapper fra folk som forsøker å komme i kontakt med ham.

Politiet er blant disse. Nå har de tid og ønsker et møte tirsdag ettermiddag. Så gjenstår det bare å se om de henlegger denne saken?

Les også: Nå kan eieren hente bilen

NLF har forøvrig nylig avslørt sin nye dieseltyveri-alarm.

Igjen serverer vi de vinningskriminelle til politiet på sølvfat men de ser ikke hensikten med å prioritere dette. 

Så da følte vi oss tvungne til å handle så de ikke stikker av igjen i påvente av at politiet skal våkne. 
Vi gjorde kort prosess og hentet bilen deres med en av kranbilene våre! 
Dette står å lese på Svanesviks facebooksider der også disse bildene fra overvåkningskameraene ligger ute.
Igjen serverer vi de vinningskriminelle til politiet på sølvfat men de ser ikke hensikten med å prioritere dette. Så da følte vi oss tvungne til å handle så de ikke stikker av igjen i påvente av at politiet skal våkne. Vi gjorde kort prosess og hentet bilen deres med en av kranbilene våre! Dette står å lese på Svanesviks facebooksider der også disse bildene fra overvåkningskameraene ligger ute. Foto: Svanevik Transport & Utleie