Føler seg utrygg på rv407

Publisert Oppdatert

Tunnelarbeid fører til problemer med å krysse Rv407.

Arbeider på E18 fører til at belastningen på rv407 er blitt mangedobbelt. Det fører til forsinkelser og venting for den trafikken, ofte knyttet til landbruket, som hører til i distriktet, melder Adressa.

- Riksvei 407 er blitt midlertidig E18. Dette gir mange utfordringer for bøndene og en del ubehagelige opplevelser, kan Arvid Hauge fortelle.

Arvid Hauge er ofte utrygg når han skal kjøre traktor over Temsesletta. For omleggingen av E18 fører til at opptil 10.000 biler passerer på strekningen. Nå ber han bilistene følge mer med.

- Det burde ha vært planlagt bedre så asfalteringen som var tidligere i høst mellom Nedenes og Lia, kom samtidig med at tunnelen var stengt, mener bonden på Nilsesvold.

Han føler det er blitt veldig mye ekstra trafikk på gamle E18 den siste tiden. Hauge viser til at det var spesielt ille den kvelden dødsulykken var i september.

«Ubehagelig»

Bøndene i området prøvde å spre møkke og gjøre unna en del arbeid før Grimstadporten ble stengt. Men de er ikke alene om å bestemme.

- Du kan ikke bare spre gjødsel på jordene sånn uten videre. Været har vært i mot oss en god stund så det kun har blitt spredd 1.000 kbm med møkk. Fortsatt er det rundt 750 kbm igjen, sier Arvid Hauge.

Å kjøre en traktor med en møkkaspreder bakpå, som rommer opp mot 1.100 liter, er heller ingen enkel oppgave når gamle E18 skal krysses.

- Nå gjør vi så godt vi kan for å unngå rushtrafikktiden, men bøndene har en jobb som må gjøres. Det blir av og til ubehagelige sitasjoner når vi kjører ut på riksvei 407. Og jeg føler meg av og til litt utrygg. Å få traktoren opp i fart, tar jo litt tid, påpeker bonden.