23948sdkhjf

Kontrollerte 119.028 førere for rus

Flere anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand, men færre tas for å kjøre for fort.

UP har i løpet av to sommermåneder kontrollert 119.028 førere. Alle ble vurdert for ruspåvirket kjøring. De aller fleste kjører rusfritt på norske veier. Likevel ble 236 førere anmeldt av UP, mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand.

Dette er overtredelser vi gjerne ikke skulle ha sett. Ruspåvirket kjøring utgjør en fare i trafikken, og er en av årsakene til dødsulykker. UP har kontrollert 16 prosent flere førere enn i samme periode i fjor, noe som har resultert i 40 prosent flere anmeldte rusførere. Det er bekymringsfullt, sier UP-sjef Runar Karlsen.

Det er også bekymringsfullt at UP denne sommeren har avdekt 14 prosent flere tilfeller av manglende bilbeltebruk, sammenlignet med fjoråret.

Tellinger har vist at stadig flere bruker bilbelte, og dessuten avdekker politiet stadig færre overtredelser. Vi håper derfor sommerens tall ikke viser en ny negativ utvikling i bruk av bilbelte, sier UP-sjefen.

UP har i tillegg reagert mot 14.308 fartsovertredelser, hvorav 1.084 førte til et førerkortbeslag. Dette er høye tall, men likevel vesentlig færre overtredelser enn sommeren 2013, da UP registrerte hele 18.403 fartsovertredere.

Det har med andre ord vært en god utvikling, sier UP-sjefen. Det har vært vanlig å si at godt vær og godt føre frister bilistene på norske veier til å kjøre fortere. UPs kontrollstatistikk for denne sommeren viser ikke dette.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.485