Lastebileiere vil ha strengere regelverk

På én måned ble det registrert hele 42 trafikkulykker på Helgeland hvor vogntog var involvert.

vinter snø scania glatt

vinter snø scania glatt

Publisert Oppdatert

I går møtte rundt 30 lastebileiere stortingsrepresentant Tor Arne Strøm (AP) og distriktvegsjef Henry Nymann for å diskutere vinterens ulykker.

Det er i de aller fleste tilfellene dårlig skodde utenlandske vogntog som står bak den dystre statistikken. Nå krever lastebileierne i Rana at myndighetene lager et strengere regleverk, slik at det blir enklere å fjerne dårlig skodde utenlandske vogntog fra veiene.

De mange ulykkene bekymrer de lokale lastebileierne. Noen av dem har også ansvar for vedlikeholdet på enkelte veistrekninger. De kan bare stå og se på at de store kolossene av vogntog hverken er skodd eller bygd for nordnorske vinterveier. Det sier styremedlem i Norges lastebileierforbund i Nordland, Johnny Jacobsen i et intervju med NRK.

Strøm ønsker at lastebilnæring, politikere og vegesenet setter seg ned sammen og finner på løsninger slik at problemet blir mindre. Han vil også prøve å ta kontakt med statsråden for samferdsel i løpet av uka og informere henne om møtet som i dag og det som kom fram der.

Regionvegsjef Henry Nyman på Helgeland kan også tenke seg et mer presist regelverk.

- I dag står det for eksempel bare at man skal ha kjettinger med seg til dekkene, men ikke noe om hvilken type kjettinger, sier Nyman.