Per Waagan mønstrer av

Fredag er det siste ordinære arbeidsdag for Per Waagan i Waagan Transport. Selskapet ble opprettet samme år som Armstrong besøkte månen. Da Neil satte venstrefoten på månens gulvflate, satt Per Waagan og gjorde det samme i sin nyinnkjøpte lastebil.

Per Waagan engasjerer seg for utbedring av veinettet
- Vi engasjerer oss i arbeidet med å få myndighetene til å øke satsingen på samferdsel, og herunder veiutbygging spesielt, sa han da dette bildet ble tatt.
Her ser du Per Waagan, Waagan Transport og Liv Signe Navarsete dengang hun var Samferdselsminister.

Per Waagan engasjerer seg for utbedring av veinettet - Vi engasjerer oss i arbeidet med å få myndighetene til å øke satsingen på samferdsel, og herunder veiutbygging spesielt, sa han da dette bildet ble tatt. Her ser du Per Waagan, Waagan Transport og Liv Signe Navarsete dengang hun var Samferdselsminister. Foto: Foto: Waagan Transport

Publisert Oppdatert
Tilbakeblikk. Tidligere var det Volvo i stallen hos Waagan. Nå er det Mercedes-Benz som gjelder.

Tilbakeblikk. Tidligere var det Volvo i stallen hos Waagan. Nå er det Mercedes-Benz som gjelder. Foto: Foto: Waagan Transport

Tilbakeblikk på Waagan Transport

2008: Waagan Transport selges til DSV

2005: Innflytting i nytt logistikksenter på Blindheim

2001: Distribusjonsavdeling i Trondheim for COOP Trøndelag

1999: Ombygging av terminal i Vegsundet med kjøle- og fryserom, bedre ramper og ombygging av kontoravdeling.

1995: Kjøp av eiendom i Molde og ombygging av denne til godsterminal. Bygging av ny terminal i Ørsta.

1994: Oppkjøp av dansk selskap, etablering i Skagen. Oppkjøp av selskap med terminal i Malmefjorden. Per Waagan blir tildelt Moderne Transport prisen.

1989 Oppkjøp av flere konkurrenter. Etablering av egen terminal i Ørsta.

1988 Ny terminal i Vegsundet i Sula kommune. 5 ansatte på kontor, 12 vogntog.

1986: Termotransport blir satsingsområde. Nytt materiell for å dekke dette på en god måte.

1982: Ny terminal i Breivika i Ålesund kommune

1976: Omdanning til aksjeselskap. Utvidelse av bilparken med flere og tyngre kjøretøyer

1975: 7-8 biler i drift, eier blir administrator

1969: Start med en bil og eier som sjåfør

Jeg husker jeg møtte ham (Per altså) i Paris for omkring 10-12 år siden. Vi satt ved et kafebord og telefonen hans ringte. - Ikkje sei til mor di kor eg e! brølte han lattermild til sønnen i andre enden.

Nå tror jeg sikkert kona visste det allerede. Men det viser en kar med humor som også har ordets makt. Og det er vel slik han vil bli husket når han nå gir seg i Waagan Transport. Som frittalende og engasjert.

Nettopp disse egenskapene ga ham Moderne Transport-prisen i 1994. Og nettopp disse egenskapene har de siste årene medført besøk av både Liv Signe Navarsete og Erna Solberg. Utbedring av veinettet har hele tiden vært viktig for transportøren Waagan.

I 2008 solgte Per Waagan selskapet til DSV. - Vi har hatt noen veldig gode år, både i år og i fjor og året før det, men vi ser at transportbransjen hardner til i framtida, fortalte disponent Per Waagan til media dengang.

Les også: Waagan solgt til DSV

På den tiden var Waagan et av landets største privateide transportselskaper, med over 80 biler på veien.

Fredag er altså hans siste ordinære arbeidsdag innen Waagan Transport. Siden salget har han vært ansatt i en halvtidsstilling av Waagan Transport og det er altså fra denne stillingen han nå gir seg. Vi tipper han allikevel fortsatt vil jobbe mye med eiendom og familiens holdingsselskap.

Vi ønsker Per Waagan lykke til. Vi lover, om vi ser deg: Vi skal ikkje seie kor du e!

Bilde fra 2008 dengang avtalen om salg av Waagan Transport AS, Waagan Bil AS og Sandtorp Thermotransport AS ble gjennomført. Kjøper var DSV Road AS. Per Waagan i midten.

Bilde fra 2008 dengang avtalen om salg av Waagan Transport AS, Waagan Bil AS og Sandtorp Thermotransport AS ble gjennomført. Kjøper var DSV Road AS. Per Waagan i midten. Foto: Foto: Waagan Transport