23948sdkhjf

Etterstad VGS avd. Ullevål: : Suksess med åpen dag

Etterstad videregående skole avdeling Ullevål, satte fokus på transport- og logistikkfaget ved å arrangere åpen dag. Her traff VG2-elevene potensielle lærlingebedrifter, samtidig som VG1-elevene fikk informasjon om mulighetene innen transport- og logistikkfaget.

Her om dagen inviterte Etterstad videregående skole, avd. Ullevål, Vg2 Transport og Logistikk til åpen dag. Temaet var «Sats på ungdommen», og formålet med dagen var at elevene på Vg2 Transport og Logistikk skulle demonstrere hva de sitter på av kunnskap og kompetanse, og å knytte bånd mellom skole, bedrift og lærlinger.

I samarbeid med Opplæringskontoret for service og samferdsel hadde skolen også invitert bedrifter fra transportbransjen denne dagen, og både Posten/Bring, Jakkhelln Gruppen og Hoff Transport AS stilte med lastebiler og representanter fra bedriftene. I tillegg hadde flere andre funnet sin besøkelsestid, blant annet, ASKO, Toyota, SAS og Vegdirektoratet.

Lærebedriftene som stilte opp fortalte blant annet litt om hvordan det er å være lærling hos dem, noen hadde også med lærlinger. Skolen hadde i tillegg invitert Vg1-klasser fra Oslo-området for å prøve å rekruttere flere elever til Vg2 Transport og Logistikk.

Yrende liv

Da vi var innom skolen var det et yrende liv av ungdommer der, og flere hadde allerede skaffet seg lærlingeplass ved å møte på den åpne dagen. Primus motor for den åpne dagen, Yngve Andersen, faglærer i transport og logistikk var strålende fornøyd.

-Dette har jeg arrangerte i mange år nå. Det er viktig å vise seg fram slik at flere velger transport og logistikkfaget. Hos oss for de en unik mulighet til å utdanne seg til logistikkmedarbeidere og yrkessjåfører, og vi har høy kvalitet på elevene, sier Andersen med en dårlig skjult stolthet i stemmen.

Les om da vi tok med skoleelever på studietur til Scania

Lærling

Ute ved lastebilene treffer vi på lastebilsjåfør Geir Morken, som jobber hos Hoff Transport AS. Han har tatt med seg bedriftens lærling, Magnus Birkelund.

-Det er viktig å stille opp på slike arrangementer. Rekrutteringen til transportyrket er lav og da er det om å gjøre å tiltrekke seg ungdommen. Vi har satset på lærlinger og Magnus er en dyktig ungdom, sier Morken til TransportMagasinet.

Magnus står smilende ved siden av. Trives du?

-Jeg har det veldig bra som lærling i Hoff Transport, legger han til.

Alt i alt så det ut til at arrangementet ved Etterstad VGS avd. Ullevål var en suksess. Men skal vi sørge for at rekrutteringa til transportyrket øker, bør man kanskje starte med sjarmøroffensiven allerede på ungdomsskolen?

Transportfagelever hos Volvo

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078